Italia. Accident între un autocar și un camion pe autostrada A4; patru răniți grav, mai mulți copii implicați. Autocarul venea spre Europa de Est

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un autocar și un camion s-au ciocnit în urmă cu puțin timp  între intersecția Latisana și San Giorgio di Nogar, în direcția Trieste. 4 pasageri sunt în stare critică iar alte zece persoane se află în stare gravă, dar nu le este pusă viața în pericol. Maxi urgență medicală proclamată și spitale locale mobilizate; Mai mulți copii implicați.

Patru persoane sunt rănite foarte grav, iar alte zece sunt în stare gravă, dar nu le este pusă viața în pericol, este bilanțul teribilului accident între un autobuz și un camion care a avut loc în această seară, la ora locală 19.30, pe tronsonul cu trei benzi al autostrăzii A4 între San Giorgio di Nogaro și Latisana (Udine), în direcția Trieste. 

Autocarul implicat provindne din Europa de Est. Mai exact face curse regulate între Italia și Ucraina. Acesta urma să părăsească peninsula în această seară.

Toți călătorii implicați - printre care s-ar afla și câțiva copii - au fost eliberați dintre plăcile metalice: pe lângă cei patru răniți grav și 10 în stare gravă, aproximativ 20 de persoane sunt aparent nevătămate, dar sub observație, potrivit ANSA.

Accident între un autocar și un camion în Italia: Mai mulți copii implicați

 

Când pompierii de la toate comandamentele din zonă, care au sosit la fața locului cu aproximativ zece vehicule și cu elicopterul Drago care a decolat de la Mestre, au ajuns la locul accidentului, au găsit aproximativ treizeci de pasageri, care erau îndurerați, dar care ieșiseră singuri din autobuz.

Cu toate acestea, se aflau șoferul și șase alți călători - printre care cel puțin un copil - care au rămas blocați în foile de metal răsucite ale autobuzului. Pompierii i-au eliberat mai întâi pe cei patru răniți cei mai grav, încredințându-i la două echipe medicale diferite care au sosit cu elicopterul Friuli Venezia Giulia.

Aceștia au fost transportați de urgență la camerele de urgență ale spitalelor din Veneto și Friuli, iar pentru cel puțin doi dintre ei starea este definită ca fiind critică. Alte câteva zeci de persoane au fost rănite în accident, dar viața lor nu este în pericol.

Tronsonul de autostradă afectat de accident a fost închis pentru a permite operațiunile de salvare. Autostrada Alto Adriatico a instituit imediat o ieșire obligatorie la Latisana pentru cei care vin dinspre Veneția. A fost apoi proclamată o maxi urgență medicală și au fost mobilizate toate spitalele din zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel