Lipsa medicilor din spitalele italiene obligă autoritățile din această țară să gasească soluții. Tinerii absolvenți nu mai sunt suficienți pentru cererea în creștere de asistență medicală.
Tocmai din acest motiv, în ultimele săptămâni un spital a intensificat contactele cu Universitatea din Timișoara, orașul cu care Treviso este înfrățit, scrie today.it.
Astfel, zece medici români au fost angajați pentru a acoperi deficitul de profesioniști cu care se confruntă spitalele din Treviso. Acest deficit este estimat la aproximativ cincizeci de medici.
Recrutarea de medici români pentru spitalele italiene, pe ultima sută de metri
În prezent, procesul de recrutare este în derulare, fiind doar o chestiune de timp până când acesta se va finaliza.
"De ceva timp, conducerea și-a anunțat intenția de a folosi colegii străini" - declară Pasquale Santoriello, delegat al Anaoo Assomed, abrevierea spitalelor.
"Adevărul este că de ani de zile sistemul public a creat condiții de muncă pentru a-i alunga pep cei mai buni profesioniști italieni. Managerii caută să angajeze medici mai ieftini (n.r. medici români) Ei costă mai puțin și sunt întotdeauna fericiți. Li se face un contract de bază de 2.500 de euro pe lună, ceea ce reprezintă bani buni pentru standardul de viață din țara din care vin", a adăugat Pasquale.
Un eșec al sistemului medical italian
Faptul că spitalele italiene sunt nevoite să recurgă la medici din alte țări nu este văzut cu ochi buni de autorități. "Este o înfrângere de a recurge la medici străini, dar este semnul timpurilor", a comentat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News