Legea nu a fost deocamdată adoptată din cauza unor chestiuni birocratice, după cum anunță responsabilii de finanțe din Italia.
Întârzierea prezentării amendamentului fiscal care acum a fost prezentat parțial, se datorează faptului că președinția Camerei Deputaților a cerut o amânare, după exprimarea indisponibilității de a considera amendamentul admisibil. Totul ar fi însă o chestiune de timp până la adoptare.
Modificările guvernului includ și „creșterea pensiilor minime la 600 de euro pentru toți cei în vârstă de 75 de ani”.
„Am prevăzut o creștere la 80% a indemnizației pentru concediul parental care poate fi atribuită părinților ca alternativă”, adaugă Giorgetti, explicând că s-a constatat o inechitate în ceea ce privește faptul că această indemnizație nu putea fi acordată și pentru tați și „am corectat această creștere a gradului de conștientizare prin eliminarea acestei inechități," a mai spus Giorgetti.
"Am mai decis majorarea cuantumului alocaţiei unice universale recunoscute pentru gospodăriile cu patru sau mai mulţi copii. Am introdus şi măsuri de excludere a burselor pentru studenţii universitari cu dizabilităţi din calculul veniturilor, extinzând beneficiarii", a mai spus el.
Cine va beneficia de dobânzi fixe ale creditelor ipotecare în Italia
Într-un amendament „am restabilit o lege veche din 2012 care permite ca toate contractele de credit ipotecar să revină de la o rată variabilă la o rată fixă”, explică Giancarlo Giorgetti, ministrul de Finanțe din Italia.
Familiile care au ipoteci de până la 200 de mii de euro pentru achiziționarea primei locuințe și un Isee(un indicator care arată venitul per gospodărie) mai mic de 35 de mii de euro pe an vor putea obține o modificare a ratei din variabilă în fixă. Creditorii vor fi obligați să accepte renegocierea. Legea stabilește și modul în care va fi calculată noul rată. Se vor lua IRS-ul de 10 ani și cel egal cu durata reziduală a împrumutului. Cel mai mic dintre cele două va fi punctul de plecare la care se va adăuga spread-ul prevăzut în contractul cu banca pentru vechea ipotecă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News