Italia. Badantă româncă, moartă în casă. Soțul ei adoarme liniștit lângă cadavrul său

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă de 61 de ani a murit în Italia, chiar în preajma Crăciunului. Soțul ei, un bătrân italian de 80 de ani căruia îi fusese badantă înainte de a se căsători, a văzut-o pe femeie căzută în casă, dar nu a luat nicio măsură pentru a o salva, mergând liniștit să se culce.

Rodica, o româncă de 61 de ani stabilită în Italia, în La Spezia, Liguria, a decedat zilele trecute după ce a căzut în casă. Soțul său, un italian de 80 de ani, a trecut peste corpul ei căzut la pământ și a mers liniștit să doarmă. Bătrânul este acum acuzat de omor prin omisiune de prim ajutor, potrivit Il Secolo XIX.

Rodica se angajase inițial ca badantă a celui care avea ulterior să îi devină soț. După ce s-au cunoscut mai bine, au decis să se căsătorească. După acest pas însă,Femeia a început să consume alcool, fapt ce i-a alterat inclusiv starea de sănătate.

Tocmai pentru că femeia avea probleme cu alcoolul, astfel că soțul ei era obișnuit să ea să cadă ori să zacă prin casă. Bătrânul de 80 de ani, cunoscut cu probleme de sănătate, nu o putea ridica de pe jos și de aceea spune că nu a intervenit nici de această dată, femeia ridicându-se de jos după ce se trezeea din aburii alcoolului. Astfel că s-a dus liniștit să se culce.

A trecut peste ea și a mers să se culce

 

Numai că ultima dată femeia nu s-a mai ridicat, ea fiind nemișcată din locul în care a lăsat-o când a mers să doarmă. Abia când s-a trezit și și-a dat seama că soția lui murise. Bărbatul a alertat apoi autpritățile, însă acest lucru i-a creat tot lui probleme.

Autoritățile din La Spezia au deschis un dosar de cercetare în legătură cu moartea Rodicăi. După efectuarea autopsiei vor fi stabilite și cauzele decesului, însă momentan bărbatul a fost înscris în registrul suspecților cu acuzația de omisiune de prim ajutor.

Soțiș româncei nu avea copii și nici alte rude, iar cele ale Rodicăi sunt departe de La Spezia, unde locuiau cei doi. Procurorii încearcă acum să afle exact ce anume i-a provocat decesul femeii și sunt în așteptarea rezultatului autopsiei, care va stabili dacă femeia a murit din cauze naturale, ori soțul ei a putut „interveni“ cumva, grăbindu-i moartea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel