Speranza a făcut acest apel după o creştere bruscă a numărului de cazuri de SARS-CoV-2 la Roma legată de sosirile din Bangladesh, ceea ce l-a determinat să interzică zborurile din această ţară timp de o săptămână. "Consider oportun că este necesar să se elaboreze un ansamblu de noi măsuri de precauţie pentru sosirile din ţările care nu fac parte din Schengen şi din afara UE", a declarat el.
El a formulat o astfel de cerere într-o scrisoare adresată comisarului european pentru sănătate Stella Kyriakides şi ministrului german al sănătăţii Jens Spahn, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE.
Statele UE trebuie să fie mai eficiente pentru încetinirea infecţiilor
Speranza a declarat că este necesar să se "întărească coordonarea" între statele UE pentru ca acestea să fie mai eficiente pentru "atingerea obiectivului de a încetini propagarea infecţiilor provocate de focare de origine externă". Ministrul italian a declarat că din cele 274 de persoane care au venit pe cale aeriană din Dhaka luni la Roma, 36 au fost testate pozitiv pentru coronavirus, alte 160 rezultate ale testărilor sunt încă aşteptate, transmite Agerpres.
Comisarul pentru sănătate din Lazio, regiunea care include şi Roma, Alessio D'Amato, a indicat că 135 de persoane care veneau cu un zbor din Qatar au fost interceptate miercuri pe aeroportul din Roma pentru că îşi începuseră călătoria din Dhaka. Circa 100 de persoane au fost autorizate să debarce şi au fost testate, a indicat el, adăugând că o femeie însărcinată a fost transportată la spital.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News