Italia. Detaliul pe care i l-a spus soției, la telefon, i-a dus pe polițiști la Cristian, românul arestat la un an după ce și-ar fi ucis vecina

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Există o interceptare telefonică care l-ar putea pune în dificultate pe Cristian Francu, românul de 50 de ani arestat pentru uciderea Mariellei Soethe, la un an de la petrecerea faptei. 

O interceptare telefonică prinsă în timp ce bărbatul vorbea cu soția sa este ceea ce l-ar fi dus pe anchetatorii italieni la el. "Aia a fost violată", - ar fi spus el soției sale. Doar că agresiunea sexuală, la acel moment, nu era încă cunoscută și, în consecință, românul de 50 de ani nu ar fi putut să știe acest detaliu.

Un element, combinat cu ADN-ul de sub unghiile victimei, care a întărit eșafodajul acuzării. La urma urmei, reziduurile de piele din care a fost extras ADN-ul și anumite constatări ale prezenței bărbatului în apropierea casei Mariellei au făcut posibilă identificarea presupusului criminal.

În următoarele ore, Cristian Frâncu se va prezenta în fața Procurorului pentru drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului din Perugia Margherita Amodeo pentru interogatoriu. Acesta va fi momentul în care el va putea să își spună propria versiune și să își dovedească nevinovăția.

În luna mai, în colaborare cu Centrul Operațional de Securitate Cibernetică din Perugia al Poliției, a fost efectuată o percheziție la domiciliul suspectului.

ADN-ul agresorului i-ar fi dus pe anchetatori la vecinul român

 

În timpul percheziției, au fost obținute elemente tehnice suplimentare care confirmă prezența bărbatului în apropierea locului crimei în momentul faptei.

Procurorul Raffaele Cantone a descris agresiunea sexuală ca fiind "brutală". Marielle l-a zgâriat pe ucigaș într-o încercare disperată de a-și salva viața. Carabinierii au reconstituit, tot cu probe științifice, întregul eveniment și mișcările lui Cristian Frâncu. În cele din urmă, au ajuns la concluzia că sunt suficiente probe pentru a-l trage la răspundere pentru moartea femeii.

Marielle Soethe a fost găsită decedată pe 1 decembrie anul trecut în locuința sa situată în Citerna, provincia Perugia. Potrivit Procuraturii din Perugia, există indicii serioase de vinovăție în ceea ce privește uciderea femeii de naționalitate germană în vârstă de 70 de ani, care locuia de mai mulți ani în Altotevere.

Femeia fusese găsită moartă în interiorul locuinței sale de carabinierii din Cisterna, cu urme evidente ale unei agresiuni suferite, inclusiv sexuale.

Cristian Frâncu cere să nu fie plasat în arest, din cauza bolii

 

În această dimineață (ora 9.30) este programat interogatoriul pentru Cristian Francu, muncitorul de 50 de ani acuzat că a ucis-o pe Mariele Soethe, o nemțoaică de 71 de ani, la Pistrino di Citerna, în urmă cu un an. El și-a declarat întotdeauna nevinovăția și va putea să reitereze acest lucru magistratului Margherita Amodeo de la Tribunalul din Perugia, care a semnat ordinul de detenție al bărbatului. Cu toate acestea, Francu nu poate vorbi: el are de fapt posibilitatea de a face uz de dreptul de a nu răspunde. Avocatul lui Francu, Donatella Donati, a cerut ca măsura să fie atenuată, deoarece clientul său suferă de o patologie care nu poate rezista regimului carceral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel