Urmărește dezbaterea live

Italia. Doi falși surdo-muți români, escrocherie cu donații de 15.000 de euro pentru un proiect inexistent pentru copii săraci

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Escrocherie în fața "Planet" din Terni: doi falși surdo-muți români, denunțați cu o foaie falsă cu logo-urile asociațiilor existente.

Doi români se prefăceau că sunt surdo-muți și că strâng bani pentru o asociație cu scopul de a deschide un "centru internațional pentru copii săraci". Erau atât de credibili încât mulți oameni au avut încredere în cei doi bărbați, de origine română, care ar fi jefuit vizitatori neștiutori ai centrului comercial "Cospea" pentru o sumă totală estimată la 15.000 de euro.

Frauda a fost descoperită de carabinierii de la Inspectoratul de Muncă din Terni, care au denunțat doi tineri români fără domiciliu stabil în Italia pentru înșelăciune agravată în complicitate și pentru "contrafacere, alterare sau utilizare de mărci sau semne distinctive". Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, A.D. inițialele, și un tânăr de 26 de ani, D.A.F..

Carabinieri au intrat în "Planet" în civil după un raport și au observat imediat prezența celor doi subiecți, "înarmați" cu un pix și o foaie de hârtie cu următorul titlu: "certificat regional pentru persoane surde și cu dizabilități fizice și am dori să deschidem un centru internațional pentru copii săraci, vă mulțumim foarte mult". Pe ea erau ștampile și semnături.

Doi falși surdo-muți români, escrocherie cu donații de 15.000 de euro pentru un proiect inexistent pentru copii săraci

 

Cei doi au încercat insistent să blocheze diverse persoane, cerând oferte de bani și semnături, inclusiv pe cei doi polițiști. Deși nu sufereau (după cum s-a constatat ulterior) de niciun fel de afecțiune fizică, se prefăceau că sunt surzi și muți, pretinzând că nu pot vorbi sau auzi sunete și voci. Prin urmare, militarii i-au oprit și, deși străinii au încercat să se debaraseze de hârtia în cauză, nu au reușit. Prin urmare, aceștia au fost duși la secția de poliție Collescipoli din apropiere pentru informații și investigații suplimentare.

În urma vizionării ulterioare a înregistrărilor video ale sistemului de supraveghere video al centrului comercial și a examinării hârtiei folosite pentru a cere bani de la clienții neștiutori ai centrului comercial, anchetatorii estimează că este posibil să fi primit donații în valoare de aproximativ 15 mii de euro.

Pe foaia de hârtie confiscată apar și simbolurile unor asociații caritabile care există cu adevărat, fără să știe de fraudă, unele dintre ele fiind implicate în certificarea unor facilități de cazare pentru persoanele cu dizabilități.

Prin urmare, cei doi au fost deferiți autorităților judiciare din Terni pentru înșelăciune în formă agravată în asociere, pentru că au profitat de circumstanțe de timp, de loc sau de persoană, inclusiv în ceea ce privește vârsta, astfel încât să împiedice apărarea publică sau privată, pentru contrafacerea, modificarea sau utilizarea mărcilor sau a semnelor distinctive sau a brevetelor, modelelor și desenelor și, în asociere, pentru că au utilizat mărci și semne distinctive ale asociațiilor caritabile existente, dar în mod fraudulos.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel