Un tânăr de naționalitate română, care între timp s-a mutat la Londra - de unde și porecla de "londonez" - a fost acuzat de trafic de droguri către minori. El fusese "de negăsit" timp de patru ani, mai exact cei petrecuți lucrând la Londra.
În complicitate cu prietenul său, potrivit acuzării, între 2015 și 2016, el a furnizat hașiș de o calitate excelentă unor traficanți din Montefiascone care se ocupau și de minori.
Pentru acuzatul „londonez”, apărat de avocata Elisabetta Centogambe, procesul, din cauza pandemiei, s-a deschis abia la 10 ianuarie anul trecut în fața completului prezidat de judecătorul Eugenio Turco. Acesta a programat marți o audiere în luna mai pentru a audia ultimii șase martori ai acuzării.
Doi români, acuzați de trafic de droguri către minori
Protagoniștii sunt un cuplu de prieteni de origine română, a căror activitate de trafic pe dealul Falisco, se adresa elevilor minori, a fost descoperită între 2015 și 2016 de carabinierii comandamentului provincial și în special de militarii nucleului de anchetă.
Soldații autorizați, potrivit mărturiilor din 10 ianuarie au trecut, să "răscolească" prin depozitul celor doi suspecți de trafic de droguri în goana după contactele clienților, pentru a găsi corespondențe.
"Ovule de hașiș cu un ingredient activ foarte mare".
"Am oprit în mașină doi suspecți de trafic de droguri, unul dintre ei minor, care avea asupra sa o borsetă de culoare albastră în care se aflau ovule de droguri, 13 grame de hașiș care, datorită modului în care era ambalat și a ingredientului activ foarte ridicat de 33,66 la sută, ar putea produce circa 186 de doze unice", a explicat unul dintre carabinierii care au condus ancheta.
Minor prins de poliție cu droguri
"Mult, prea mult, un hașiș ieftin, dar care să sugereze un "fenomen" îngrijorător, alarmant. Minorul, de altfel, era foarte bine echipat, avea cântare și tot ceea ce era necesar pentru a face trafic", a precizat militarul de la unitatea de anchetă.
Polițistul a mai explicat că băiatul, care a fost trimis la procuratura pentru minori care a permis interogarea sa în fața unui avocat și a părinților săi, a colaborat apoi în mod decisiv la ancheta ulterioară.
"El a fost cel care ne-a pus pe urmele celor doi furnizori români", a subliniat el.
"Colaboratorul ne-a îndreptat spre doi tineri români, spunând că obișnuia să cumpere ovule de hașiș de 10 grame întotdeauna de la ei și că erau mereu împreună, după cum am constatat, obținând astfel undă verde pentru a analiza înregistrările telefonice pentru a afla cine erau clienții", a continuat militarul, retrăgând ancheta, care a accelerat la 5 ianuarie 2016, iar apoi s-a soldat cu o serie de percheziții generalizate la 15 aprilie a aceluiași an, abia trei luni mai târziu.
Prezumția de nevinovăție
În sistemul penal italian, există prezumția de nevinovăție până la pronunțarea sentinței definitive. Prezumția de nevinovăție care se bazează pe articolul 27 din Constituția italiană, conform căruia o persoană "nu este considerată vinovată până la pronunțarea unei sentințe definitive".
-------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG
-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News