Ca întorşi de pe front. Aşa se simt mulţi dintre cei care au fost infectaţi cu SARS CoV 2.
Nicoleta Talmaciu este asistentă medicală în Italia. Crede că a luat virusul de la soţul ei, infirmier la un azil de bătrâni. A fost o formă agresivă a bolii: a stat internată 16 zile la Terapie Intensivă, iar virusul nu îi dă pace nici acum, după jumătate de an. La 48 de ani, se simte ca la 84.
„Oboseală, oboseală cronică, nu ai forţă în mâini, nu ai forţă în picioare, ai momente când ai o conversaţie şi la un moment dat uiţi cuvintele. Noaptea dorm foarte prost, dimineaţa nu reuşesc să fac primii paşi, trebuie să iau un antiimflamator”, spune Nicoleta, potrivit Observator.
Pe lângă rănile care nu se văd, Nicoleta a trecut şi printr-o experienţă traumatizantă.
„M-am trezit sub duş că îmi cădea părul smocuri, smocuri. De fiecare dată când mă pieptăn, de fiecare dată când mă spăl, o mână de păr. Deja mă uitam prin magazine după o perucă”, a mai adăugat Nicoleta.
„Am devenit anxioasă”
Coronavirusul a schimbat totul şi pentru Angela Aciobăniţei Mihailuc. Este tot asistentă medicală şi s-a infectat la muncă.
„Ce mi-a rămas este şi această respiraţie scurtă, această dificultate de respirare. Când trebuie să urc scări, când merg la plimbare trebuie să am grijă la ritmul în care mă plimb”, a mărturisit Angela.
Povara emoţională este şi mai grea de dus.
„Visez urât, visez toate colegele de cameră pe care le-am avut şi au murit. Am devenit anxioasă. Mă tem pentru oamenii care nu au înţeles că virusul este foarte agresiv, mă tem pentru oamenii pe care îi văd pe stradă, vorbesc de Genova, că merg cu masca la cot, cu masca la gât, legată de rucsac sau fără mască”, a mai spus Nicoleta.
Gesturi mici de inconştienţă pentru care mulţi vor plăti un preţ uriaş.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News