"Italia este obișnuită să gestioneze acest tip de situații, inclusiv cele de urgență, prin intermediul rețelei sale de prefecturi, a asociațiilor de voluntariat, a consiliilor locale", a declarat Lamorgese, la intrarea la un Consiliu European pentru Afaceri Interne.
"Ne vom ocupa de toate nevoile care apar. Este necesar să arătăm solidaritatea Europei. Numărul de refugiați care ajung în Europa este foarte mare", a mai spus ministrul italian de Interne, potrivit agenției de presă ANSA.
Primii refugiați au ajuns în Italia la sfârșitul săptămânii trecute
Primii refugiați au început să sosească în Italia la sfârșitul săptămânii trecute, după ce Rusia a invadat Ucraina săptămâna trecută. Italia se poate aștepta să primească aproximativ 800-900.000 de refugiați din cauza războiului din Ucraina, a declarat pentru ANSA asociația culturală italo-ucraineană.
"Aproximativ 800-900.000 de refugiați ucraineni sunt așteptați în Italia", a declarat Fabio Prevedello, din cadrul asociației.
"Este o estimare bazată pe faptul că ucrainenii din Italia sunt în jur de 250.000, că multe rude vor căuta să li se alăture și că fiecare familie ucraineană are în medie 2-3 copii".
Vladimir Putin nu se oprește. Kremlinul anunță continuarea ofensivei în Ucraina
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis, joi, omologului său din Franţa, Emmanuel Macron, că intenţionează să continue "fără compromis" ofensiva contra "naţionaliştilor" din Ucraina, anunţă Kremlinul, conform cotidianului Le Monde.
"Preşedintele Putin a exprimat intenţia de a continua fără compromis ofensiva contra naţionaliştilor din Ucraina", a comunicat Preşedinţia Rusiei. "Vladimir Putin şi-a exprimat dezacordul faţă de discursul de miercuri seară al preşedintelui Emmanuel Macron şi a avertizat că ar putea introduce solicitări suplimentare în privinţa Ucrainei", a precizat Kremlinul.
Palatul Elysée a anunţat că Emmanuel Macron a vorbit joi dimineaţă cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi cu cel al Ucrainei, Volodimir Zelenski. Potrivit Preşedinţiei Franţei, Vladimir Putin l-a sunat pe Emmanuel Macron.
Administraţia Vladimir Putin cere statut de neutralitate militară pentru Ucraina, demilitarizarea şi "denazificarea" ţării. Alianţa Nord-Atlantică a refuzat cererea Rusiei de a garanta că nu va va fi admisă Ucraina, subliniind că fiecare naţiune trebuie să aibă dreptul la propriile politici strategice. Totuşi, NATO a comunicat că nu există în momentul de faţă un plan de admitere a Ucrainei pe termen scurt.
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a exprimat solidaritate, miercuri seară, cu poporul ucrainean şi cu aliaţii din cadrul NATO, dar a subliniat că Occidentul nu este în război cu Rusia. "Îi adresez preşedintelui Volodimir Zelenski susţinerea fraternă a Franţei, în contextul în care trupele ruse asediază cele mai importante oraşe ucrainene şi sunt sute de mii de refugiaţi fugiţi în ţările vecine. Comunitatea internaţională şi-a demonstrat unitatea.
În această după-amiază, Adunarea Generală ONU a condamnat această agresiune", a declarat miercuri seară Emmanuel Macron, într-un discurs televizat. Preşedintele Vladimir Putin "a ales singur şi în mod deliberat războiul. Nu există trupe sau baze militare NATO în Ucraina. Rusia nu este agresată, ea este agresorul. Acest război este rezultatul unui spirit revanşard, născut din interpretarea revizionistă a istoriei Europei", a adăugat Emmanuel Macron, potrivit Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News