Italia. Explozie la periferia Veronei. Un muncitor la fabrica de vopsele a murit. Primar: Țineți geamurile închise

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Explozie la periferia Veronei. Un muncitor la fabrica de vopsele a murit. Primar Țineți geamurile închise
Italia. Explozie la periferia Veronei. Un muncitor la fabrica de vopsele a murit. Primar Țineți geamurile închise

Un muncitor a murit în această după-amiază într-o explozie, urmată de un incendiu, la o fabrică de vopsea din Poiano, lângă Verona.

Bărbatul, care a fost inițial dispărut, a fost găsit fără viață de salvatori. Toți ceilalți 50 de angajați ai fabricii de vopsele Casali di Quinto, au reușit să evadeze în siguranță și să iasă din clădire.

Angajații au văzut că lipsește un coleg. Ulterior, muncitorul a fost găsit fără viață: colegii l-au văzut dimineața la serviciu, iar după explozie era de negăsit. Salvatorii l-au căutat în zadar, sperând să-l găsească în viață, scrie fanpage.it

Identitatea muncitorului nu a fost încă dezvăluită. Deocamdată nu se cunosc cauzele exploziei, care a avut loc în incinta fabricii de vopsele Casati di Quinto, din Valpantena.

Italia. Explozie la periferia Veronei. Un muncitor la fabrica de vopsele a murit. Primar: Țineți geamurile închise

 

Pompierii au muncit ore întregi pentru lichidarea incendiului și securizarea zonei, fiind asistați de Poliția Locală care a închis traficul în întreaga zonă dintre Poiano și Quinto.

Din cauza fumului provenit de la vopselele din fabrică, primarul din Verona, Federico Sboarina, le-a recomandat locuitorilor urbei să țină geamurile închise. "Incendiu la fabrica de vopsele Casati di Quinto. Am semnat ordonanța pentru obligarea locuitorilor din zonă să țină geamurile pentru precauție și în așteptarea analizelor aerului. Recomandarea este valabilă pentru zonele situate la un kilometru de la fabrică”, se spune în mesajul primarului orașului Verona.

Un caz similar a avut loc în Belgia, unde mai mulți muncitori români au fost surprinși într-o explozie într-o clădire în construcție.

Belgia. Mai mulți muncitori români, surprinși într-o explozie. Sorin și-a pierdut o mână: „Nu mai știe la ce Sfânt să apeleze pentru ajutor”

 

Sorin, un muncitor român în vârstă de 42 de ani, caută ajutor după ce și-a pierdut mâna dreaptă în acea deflagrație. Inspectorul de la Protecția Muncii din Liège, Belgia, investighează în continuare cauzele acestui accident cu consecințe grave. Lui Sorin i s-a smuls parțial mâna dreaptă în timpul lucrărilor de demolare din Liège, regiunea Valonia din Belgia.

Românul lucra la un subcontractor. Trecuseră câteva minute de ora 10:00, pe 17 ianuarie, în momentul în care s-a produs o explozie în rue Saint-Séverin. În acea dimineață, mai mulți muncitori de la o companie românească lucrau la un șantier de demolare în cadrul fostului stabiliment Horeca „Le Souvenir”. La început, serviciile de urgență au indicat că explozia a fost provocată de o grenadă care data din cel de-al Doilea Război Mondial și care a fost găsită la fața locului. Într-o a doua etapă, polițiștii au rectificat subliniind că la originea exploziei s-a aflat un detonator de construcție.

Sorin, în vârstă de 42 de ani, originar din România, este rezident în Neupré, regiunea Valonia din Belgia. Bărbatul a rămas „schilod, învinețit pe corp și pe cap. Și-a pierdut mâna dreaptă în explozie. Un handicap care îl privează de munca în sectorul său, cel al demolărilor și al construcțiilor, și deci și de venituri”, scriu jurnaliștii belgieni. 

În cazul accidentelor de muncă de acest tip, Inspectoratul de Muncă în cauză deschide în general un dosar pentru a verifica dacă s-a comis o defecțiune, dacă echipamentele și uneltele au fost în stare sau dacă au fost respectate standardele de siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel