Publicitate
Reducerea programului de lucru, dar păstrarea aceluiași salariu. Aceasta este propunerea lansată de liderul Mișcării Cinci Stele, Giuseppe Conte. "Este o temă puternică, importantă. Putem începe cu o reducere de patru ore din cele 40 de ore pe săptămână. Vom discuta, nu ar trebui să se facă împotriva companiilor, ci pe bază de voluntariat. Ideea este de a experimenta această regulă în sectoare cu o componentă tehnologică mai mare“, a explicat fostul premier într-un interviu acordat publicației La Stampa.
Conte a subliniat apoi că, deși numărul mediu de ore lucrate pe an în Germania este mai mic decât în Italia, productivitatea este mai mare: "În Italia ne aflăm cu o medie de ore lucrate pe an care este cea mai mare din Europa: noi suntem la aproximativ 1.723 de ore pe an, în Germania la 1.356 și au o productivitate mult mai mare".
Campanie electorală încinsă, în Italia
Liderul M5s nu este singurul care a avansat în această campanie electorală propunerea unui număr mai mic de ore de muncă pentru același salariu. De asemenea, liderul stângii italiene, Nicola Fratoianni, prezentând programul comun al Verzilor și al Stângii, a declarat: "A venit timpul să reducem orele de lucru pentru un salariu egal, este o propunere corectă".
De cealaltă parte, Giorgia Meloni vine cu o propunere nu la fel de populară și cere eliminarea Venitului de Cetățenie. "În ciuda faptului că a avut un cost exorbitant pentru stat, de aproximativ 9 miliarde de euro pe an, venitul de cetățenie a fost un eșec total", spune Giorgia Meloni într-o înregistrare video, publicată de FanPage.
Conte cere reducerea programului de lucru și păstrarea aceluiași salariu
Liderul Fratelli d'Italia revine să atace măsura calului de bătaie al Mișcării Cinci Stele într-un mesaj video încredințat rețelelor de socializare în care afirmă că singura modalitate de a combate sărăcia este crearea de locuri de muncă. "Întinzând un văl jalnic peste miile și miile de înșelăciuni pe care le-a generat, favorizând și infractorii, mafioții și traficanții de droguri, a eșuat ca instrument de combatere a sărăciei care ar fi trebuit să fie abolită și care, în schimb, a atins un maxim istoric, și a eșuat ca măsură activă de politică a muncii, având în vedere că foarte puțini dintre beneficiarii venitului de cetățenie au fost în cele din urmă angajați și au găsit un loc de muncă decent. Aceasta este încă o dovadă că am avut dreptate când am spus că resursele pentru politicile active ar trebui folosite pentru a ajuta companiile să angajeze", a subliniat Meloni.
Giorgia Meloni vrea să elimine Venitul din Cetățenie
„Fratelli d'Italia a fost singura forță politică din întregul parlament, în legislatura care tocmai s-a încheiat, care nu a votat niciodată în favoarea venitului de cetățenie“, a adăugat Meloni. De fapt, măsura de sprijin a fost lansată de guvernul "galben-verde", în care era în vigoare alianța dintre Mișcarea Cinci Stele și Liga, pentru ca apoi să fie refinanțată de toate executivele succesive din legislativ. Nu fără controverse și reacții interne. Cum ar fi cea a lui Matteo Renzi, care lansase ideea unui referendum pentru eliminarea venitului de cetățenie.
Meloni, care în trecut a numit-o "metadonă de stat", pare să fie de aceeași părere. În programul de centru-dreapta, venitul de cetățenie nu există în mod clar, se vorbește în general de măsuri mai eficiente. Cu toate că nu este clar cum ar funcționa și câte persoane ar afecta.
În videoclipul său, europarlamentarul continuă: 'Credem că un stat corect nu îi pune pe același plan pe cei care pot munci și pe cei care nu pot. Este nevoie de un instrument de protecție pentru cei care nu pot munci: persoanele de peste 60 de ani, persoanele cu handicap, familiile fără venituri care au minori în întreținere. Pentru ceilalți, însă, este nevoie de formare și de instrumentele necesare pentru a încuraja recrutarea. Adevărul este că singura modalitate de a combate și de a elimina sărăcia este de a le permite celor care se află într-o situație dificilă să își îmbunătățească această situație". Și în final: "Acest lucru nu se face prin menținerea oamenilor în aceeași situație în care se află, ci prin a le permite să aibă un loc de muncă, un loc de muncă decent, bine plătit, care îi poate ajuta să se dezvolte, indiferent de condiția din care provin. Aceasta este ceea ce face un stat drept", crede Meloni.
----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG
-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News