Guvernul Draghi lucrează la noi reglementări pentru acordarea ajutorului social - venitul din cetățenie (Reddito di Cittadinanza). Printre modificările care ar putea fi aduse, cerințele de acces, care în acest moment par a fi prea stricte și nu le permit tuturor celor care chiar au nevoie să beneficieze de sprijin, ar putea fi relaxate.
Pentru prima dată se prefigurează schimbări pozitive, odată cu posibila extindere a audienței potențialilor beneficiari ai subvenției. De fapt, în ciuda faptului că a fost o măsură care a permis multor familii să treacă peste perioadele de dificultate economică, nu a ajuns cu adevărat la toți cei care ar fi avut nevoie de ea, în special într-o perioadă de criză economică și de sănătate, precum cea pe care o trăim în prezent.
(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy )
Italia modifică regulile pentru acordarea ajutorului social
Recomandările UE dictate în mai anul trecut cer, de asemenea, Italiei, printre altele, să extindă audiența beneficiarilor venitului din cetățenie pentru a garanta sprijinul economic necesar chiar și celor care se află într-o situație de vulnerabilitate din cauza pandemiei COVID.
Vești bune, deci, pentru toate acele familii cărora li s-a tăiat dreptul de a beneficia de această subvenție din cauza faptului că nu îndeplinesc cerințele de venit, capital și ISEE.
Noile modificări ar urma să permită accesul la această subvenție celor care și-au pierdut recent locul de muncă sau se află în condiții care nu pot fi certificate de ISEE, având în vedere că se iau în considerare veniturile din 2019.
Planul de relansare la care Guvernul este chemat să lucreze în zilele următoare ar trebui, prin urmare, să includă și o revizuire a cerințelor pentru accesul la venitul cetățenesc, precum și introducerea unor politici active care să permită depășirea șomajului minim din Italia. Se reamintește, planul în cauză va trebui prezentat UE până în aprilie 2021, astfel încât orice modificare va fi pe termen scurt, notează Pensioni e Fisco.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News