Italia: Îngrijitoare din Moldova condamnată la trei ani și două luni pentru agresiunea unei bătrâne

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia: Îngrijitoare moldoveană condamnată la trei ani și două luni pentru agresiunea unei bătrâne / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Italia: Îngrijitoare moldoveană condamnată la trei ani și două luni pentru agresiunea unei bătrâne / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

O poveste tulburătoare a ieșit la iveală în orașul italian Pesaro, unde o îngrijitoare moldoveancă în vârstă de 60 de ani a fost condamnată la trei ani și două luni de închisoare pentru rele tratamente aplicate unei bătrâne pe care trebuia să o îngrijească.

În loc să îi ofere sprijinul și îngrijirea necesară, îngrijitoarea ar fi supus-o pe bătrâna de 86 de ani la un tratament deosebit de crud, ajungând chiar să o lovească și să o amenințe cu obiecte periculoase, conform presei străine.

 

Detalii ale cazului

 

Acuzațiile împotriva moldovencei includ multiple agresiuni fizice și psihologice. Potrivit procurorilor, femeia a lovit-o pe bătrână în cap cu o pernă și a amenințat-o cu o furculiță, gesturi care au provocat victimei o stare de frică și disconfort continuu.

În plus, au fost raportate și alte incidente în care îngrijitoarea ar fi lovit-o cu pumnul în antebraț și ar fi împins-o în timp ce aceasta se deplasa cu ajutorul unui cărucior. Toate aceste acțiuni au dus la formarea unor vânătăi și hematoame pe corpul bătrânei, ceea ce a determinat-o să ceară ajutor și să povestească despre abuzurile suferite.

 

Reacția autorităților și procesul

 

După ce bătrâna a raportat incidentele la poliție, o anchetă a fost demarată, iar îngrijitoarea a fost trimisă în judecată. În timpul procesului, procurorii au prezentat dovezi clare ale abuzurilor, inclusiv mărturiile bătrânei și certificatul medical care atesta leziunile suferite, cu un prognostic de 5 zile de vindecare pentru vânătăi și alte răni.

Îngrijitoarea, apărată de avocata Silvia Pierini, a negat toate acuzațiile aduse împotriva ei, susținând că nu a comis niciun act de violență. Cu toate acestea, judecătorul a găsit dovezile prezentate de acuzare suficient de concludente pentru a emite o condamnare de trei ani și două luni de închisoare. Avocata apărării a anunțat că va aștepta motivarea sentinței pentru a putea formula un apel.

Acest caz a stârnit un val de indignare în comunitatea locală, aducând în atenția publicului problemele legate de îngrijirea persoanelor vârstnice și riscurile potențiale la care acestea sunt expuse. Autoritățile au subliniat importanța verificării riguroase a îngrijitorilor și monitorizarea constantă a condițiilor în care aceștia își desfășoară activitatea pentru a preveni astfel de abuzuri în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel