Aproximativ 11 miliarde de euro vor fi alocați companiilor și antreprenorilor aflați în dificultate care au pierdut cel puțin 30% din venituri în 2020. Un total de 8 miliarde de euro au fost alocați luptei împotriva sărăciei și măsurilor de sprijinire a ocupării forței de muncă, a declarat ministrul economiei Daniele Franco.
Italia a fost prima țară afectată de pandemie în Europa și a impus un blocaj strict în martie și aprilie 2020, ceea ce a paralizat o mare parte a economiei. Aproximativ 450.000 de persoane, majoritatea femei și tineri, și-au pierdut locul de muncă anul trecut, iar PIB-ul s-a prăbușit cu 8,9%. Roma va beneficia de cea mai mare parte din planul de stimulare european de 750 miliarde de euro și trebuie să prezinte un plan național la Bruxelles până la sfârșitul lunii aprilie, dar noul premier Mario Draghi intenționează să facă modificări.
Guvernul a prelungit înghețarea concedierilor până la sfârșitul lunii iunie
De asemenea, guvernul a prelungit înghețarea concedierilor până la sfârșitul lunii iunie și pentru unele companii până la sfârșitul lunii octombrie. Un ajutor de aproximativ 900 milioane de euro va fi alocat lucrătorilor sezonieri care nu pot beneficia de șomaj parțial. Mai multe sectoare puternic afectate de pandemie vor primi ajutor suplimentar, inclusiv sectorul culturii și zonele montane.
Aproximativ 5 miliarde de euro au fost alocați pentru sănătate, inclusiv achiziționarea de vaccinuri împotriva COVID-19 și medicamente. Guvernul a alocat 200 de milioane de euro pentru producția de vaccinuri în Italia.
Aceste măsuri de urgență se adaugă celor peste 100 de miliarde de euro mobilizate deja de Italia anul trecut pentru a relansa sectoarele economice închise în timpul blocării. O mare parte a țării a revenit recent în blocaj săptămâna trecută.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News