Românul s-a prezentat aseară la biroul de reclamații al Poliției din Bologna, spunând că mașina i-a fost furată cu puțin timp înainte, parcată în via Gobetti, cu fiul său de 12 ani înăuntru. Raportul a declanșat imediat cercetări și percheziții de către polițiști, care după câteva ore au descoperit adevărul: mașina a fost efectiv furată, dar nu era adevărat că băiatul lui se afla înăuntru.
Astfel, românul a fost denunțat pentru simulare de infracțiune alarmantă. Suspiciunea este că a înscenat dispariția fiului său pentru a avea un fel de prioritate și pentru a grăbi ancheta în găsirea mașinii sale.
Înscenarea a apărut în timpul verificărilor efectuate pentru a încerca să dea de urma mașinii și a copilului. După ce s-a contrazis singur de câteva ori, românul de 29 de ani a spus că fiul său a fost găsit de bunică. Agenții au mers să verifice, dar copilul nu era acolo. Încolțit, românul a recunoscut până la urmă că băiatul este plecat de 10 zile în oraș, în vacanță cu mama sa.
Italia. Român, acuzat de furturi de automobile și motoare de bărci, arestat după 14 ani de căutări
Metoda „Pandora“. Mașini de lux de sute de mii de euro, furate de români cu un dispozitiv special
Poliţiştii atrăgeau atenţia luna trecută asupra unei noi metode de furt a maşinilor de zeci şi sute de mii de euro dotate cu sistemul „keyless entry”. Hoţii folosesc dispozitive electronice, denumite „Pandora”.
Cu aceste dispozitive electronice, denumite „Pandora”, hoții care fură de la distanță informațiile stocate în cheile mașinilor. Practic, hoții scanează cu acest dispozitiv, cumpărat de pe piața neagră din Albania sau Ucraina, cheia pe care proprietarii o țin în interiorul casei, iar cu informațiile astfel obținute dispar cu mașina furată.
Bolizii, care valorează o avere, ajung să fie vândute în Georgia, Belarus, Serbia și Ucraina, după ce sunt modificate seriile de identificare. În ţară, spun anchetatorii, folosesc această metodă grupări albanezo-române sau din Republica Moldova.
Până acum, poliţiştii de la Furturi Auto din Bucureşti au recuperat mai multe autoturisme şi au prins două grupări de hoţi care acţionau cu dispozitive Pandora.
„Este necesară o specializare a infractorilor pentru că sunt dispozitive care trebuie utilizate într-un anume fel, sunt două dispozitive conectate, cu unul se citeşte informaţia de pe cheie, iar celălalt stă în apropierea maşinii şi astfel se deschide şi motorul porneşte”, a declarat comisar şef Adrian Tudose, şef Serviciu Furturi Auto Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News