Românul a murit intoxicat într-una din cisternele folosite pentru producerea vinului spumant. Colegii muncitorului român s-au grăbit să-l ajute pe „Daniele”, așa cum îl numeau toată lumea. L-au scos din cisternă şi au alertat medicii.
Muncitorul stătea întins pe burtă. Rezervorul era gol și nu erau programate lucrări de curățare în timpul zilei. Exista riscul ca şi colegii săi să fi fost în pericol, deoarece în interior era un procent minim de oxigen și o saturaţie mare de dioxid de carbon și azot.
O echipă de pompieri a intervenit imediat în Vicolo delle Margherite. Paramedicii au încercat să-l resusciteze, însă fără succes. După câteva zeci de minute, medicii nu constatat decesul românului, scrie trevisotoday.it.
Legistul Alberto Furlanetto a confirmat că urmele prezente în plămâni sunt un indicator că moartea s-a produs prin intoxicare. De asemenea, inspectorii au confirmat ipotezele procurorului și anume că instrumentul pentru măsurarea oxigenului în mediile periculoase pentru lucrători era defect. Procesul va fi reluat pe 6 aprilie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News