Italia. Noi teste IT-ALERT vor fi efectuate în perioada 25 iunie - 3 iulie; Locuitorii vor primi alerte pe telefon cu privire la dezastre fictive

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: fanpage.it
Foto: fanpage.it

Iată în ce localități din Italia vor fi trimise alerte naționale.

Protecția Civilă a anunțat lansarea unei noi serii de teste pentru sistemul public de avertizare IT-Alert, programate între 25 iunie și 3 iulie. Aceste teste vizează două scenarii specifice de urgență: prăbușirea unui baraj mare și un accident într-o uzină industrială. Mesajele de avertizare vor fi transmise în Lombardia, Friuli Venezia-Giulia și în provincia autonomă Trento.

În timpul acestor teste, vor fi simulate situații de urgență în anumite zone selectate. În Lombardia, se va testa reacția la accidente industriale majore în localități precum Lodi, Milano și Bergamo. În Friuli Venezia-Giulia, focusul va fi pe sistemul de alarmare în caz de prăbușire a unui baraj mare.

Întregul calendar al testelor poate fi consultat pe portalul oficial al Protecției Civile, unde sunt detaliate datele și locațiile fiecărui test în funcție de regiune și scenariu specific.

Protecția Civilă a subliniat importanța participării cetățenilor la aceste simulări pentru a evalua eficacitatea sistemului IT-Alert în cazul unor situații de risc real. Mesajele de avertizare vor fi transmise prin intermediul telefoanelor mobile și vor conține informații specifice despre fiecare scenariu, încurajând participanții să completeze un chestionar pentru feedback și evaluare ulterioară.

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel