Final fericit frumos pentru un un zidar român de 38 de ani, care a ajuns să doarmă pe străzile localității italiene Senigallia. Presa locală a publicat povestea emoționantă lui Claudiu, care a fost primit cu căldură în sânul comunității.
"Într-o noapte rece de decembrie a primit căldura unei comunități care l-a primit și chiar i-a găsit un loc de muncă", scriu jurnaliștii italieni de la Corriere Adriatico.
"Am fost concediat"
"Acum o lună mi-am pierdut locul de muncă", își începe povestea Claudiu. "Eram zidar în Ancona și locuiam în apartamentul unei familii căreia îi plăteam cheltuielile. Apoi a venit criza și m-au concediat. Nu am vrut niciodată să stau în acea casă fără să plătesc. Am început să cerșesc, mai întâi la Ancona apoi la Senigallia", continuă românul.
"Trebuie să le mulțumesc voluntarilor SoSpesa și în special lui Giuseppe Ticli. Mi-au adus pantofi și haine. Eram ud și îmi era frig și am putut să mă schimb”.
Ulterior, românul a fost contactat Caritas care i-a dat ocazia să se spele, să se odihnească și să mănânce o masă caldă.
Românul nu vrea să se vaccineze
"Din păcate, pentru a fi acceptat oficial, avea nevoie de certificatul verde. A existat posibilitatea de a se vaccina, dar el nu a vrut și îi respectăm alegerea. Pentru a-i proteja pe ceilalți oaspeți și fiind supus unor controale ca toți ceilalți, nu putem primi oameni fără certificatul verde. A fost foarte politicos și ne-a mulțumit pentru ce i-am pus la dispoziție", explică Giovanni Bomprezzo, director în cadrul Caritas.
Ar fi putut să facă un test RT-PCR pentru a intra la adăpost, însă Caritas nu se poate ocupa să-i plătească aceste teste o dată la două zile. Între timp, măcar a primit un loc de muncă.
"Un domn din Ancona mi-a oferit un loc de muncă"
Claudiu e bucuros că a primit un loc de muncă.
"Un domn din Ancona, care m-a întrebat de ce cer de pomană, mi-a oferit un loc de muncă. Am fost deja la interviu și o să încep luni perioada de probă. Dacă totul merge bine, în ianuarie mă angajează. Așa că o să pot trimite banii soției și copiilor mei din România. Întotdeauna le-am trimis 100 de euro pe săptămână și acum au nevoie de bani pentru că ninge, e frig și lemnul e scump”, mai spune muncitorul.
Potrivit publicației citate, românul rătăcește pe străzi de aproape o lună, dar acum coșmarul s-a terminat.
"Eram disperat dar sunt o persoană serioasă, nu fur, așa că m-am dus să cerșesc. Oamenii au fost generoși și mulți m-au întrebat ce pot face. O doamnă în vârstă m-a plătit pentru o zi pentru lucrări de grădinărit la ea acasă", a mai povestit Claudiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News