Italia. Premierul Meloni a vizitat Caivano, orașul de lângă Napoli în care "nu există lege", în ciuda amenințărilor cu moartea primite

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul italian promite o schimbare radicală în orașul de lângă Napoli în care nu există deloc frică de lege. Intervenția vine după ce două minore au fost violate de către șase tineri. 

În ciuda protestelor împotriva recentelor reduceri ale guvernului la beneficiile sociale, premierul italian Giorgia Meloni s-a deplasat în orașul Caivano (lângă Napoli), cunoscut pentru nivelul ridicat de infracționalitate, după cazul care a îngrozit țară: violul a două minore. 

Presa locală a relatat că cele două fete, în vârstă de 10 și 12 ani, rezidente ale unei zone numite Parco Verde di Caivano (literal: Parcul Verde din Caivano) - un cartier de locuințe sociale - au fost violate de un grup de șase tineri într-un depozit abandonat, folosit cândva de Camorra, mafia locală. 

Cei mai mulți dintre agresori aveau sub 14 ani, în timp ce unul dintre ei avea 19 ani, potrivit Euronews.

Potrivit rapoartelor, fetele au fost supuse acelorași abuzuri de șase sau șapte ori, luni la rând, până în iulie. Ele au fost luate de la familiile lor - care sunt considerate vinovate de faptul că au ignorat semnele care arătau că ceva nu era în regulă cu cele două fete - și plasate la serviciile sociale dintr-un alt oraș.

Nu este pentru prima dată când Caivano, cunoscut ca fiind un oraș oarecum fără lege, se află în centrul atenției. De ani de zile, zona a fost o locație în care mafia locală face trafic de droguri și ascunde provizii și arme.

În 2014, Fortuna Loffredo, în vârstă de 6 ani, a fost violată și ucisă de tatăl ei vitreg, care a împins-o de la un balcon de la etajul opt al unei clădiri din Parco Verde di Caivano.

În urmă cu zece ani, zona era cunoscută și sub numele de "Ținutul focurilor" sau "Triunghiul morții" din cauza fumului toxic produs de arderea ilegală a deșeurilor.

Violul recent al celor două fete a provocat o mutare din partea autorităților, care vor să intervină acum pentru a-i schimba destinul.

Meloni a fost chemată de familia celor două fete să viziteze orașul

 

În timp ce Meloni a fost chemată de familia celor două fete să viziteze orașul Caivano, premierul a primit o serie de amenințări cu moartea pe rețelele de socializare înainte de călătorie, ceea ce a ridicat nivelul de alarmă în rândul autorităților.

Napoli - și Caivano - este una dintre zonele cele mai afectate de decizia guvernului Meloni de a reduce beneficiile sociale legate de venitul de cetățenie, un program lansat de fosta conducere a Mișcării Cinci Stele.

Venitul Cetățenilor, introdus în 2019, a atribuit o alocație lunară pentru familiile și persoanele cu venituri mici și pentru șomeri. Odată cu modificările aduse de Meloni, prestațiile sunt tăiate de la orice familie care nu include o persoană cu handicap, un minor sau o persoană cu vârsta de peste 65 de ani.

Decizia de reducere a prestațiilor sociale - care a fost anunțată familiilor prin SMS - a stârnit proteste în Napoli, unde se află cel mai mare număr de beneficiari.

Meloni a primit amenințări cu moartea

 

"Vă recomand să rămâneți acasă, 160.000 de familii au rămas fără venitul de cetățean și fără alimente. Sunteți sigur că vă veți întoarce acasă de la Caivano?", se arată într-unul dintre numeroasele mesaje care încearcă să o intimideze pe Meloni pe rețelele de socializare înainte de vizita sa.

"Sper că vei muri în Caivano", se arată într-un altul.

Meloni a declarat că amenințările nu o vor opri "din lupta împotriva criminalității".

Vorbind în timpul unei conferințe de presă în Caivano, Meloni a spus "Suntem aici nu doar pentru a ne exprima condamnarea și solidaritatea, ci și pentru a ne angaja [să rezolvăm problema]."

Ea a spus că vizita sa este un simbol al revenirii autorităților și instituțiilor italiene într-un teritoriu în care acestea au fost percepute ca fiind deficitare.

Ea a adăugat că există multe alte locuri precum Caivano în Italia și a promis că guvernul său nu va uita de ele după ce nu vor mai fi în atenția mass-media.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel