Textul redactat de Coordonarea tehnică a Comisiei de sănătate a Conferinței Regiunilor spune: "În contextul actual, pentru a ieși din izolare sunt necesare reguli identice pentru toată lumea (indiferent de vaccinarea sau infecția anterioară) și ușor de înțeles de către populație. Prin urmare, este necesar să se actualizeze durata de izolare la un total de 5 zile, perioada de izolare urmând să se încheie atunci când nu au existat simptome timp de cel puțin 2 zile și nu este nevoie de teste.
Astfel de strategii sunt deja aplicate în mai multe țări occidentale. În Spania și în Regatul Unit, izolarea nu mai este necesară pentru rezultatele pozitive. În SUA, Germania (cu autotest final), Suedia, Austria, este planificată o izolare de 5 zile", conform Il Messaggero.
Care este strategia italienilor
Pe scurt: dacă sunteți asimptomatic, după cinci zile vă întoarceți la muncă folosind o mască. Această propunere amintește de dezbaterea declanșată de profesorul Alberto Zangrillo de la San Raffaele din Milano, care a scris pe Twitter: "Se întâmplă ca spălătorii în serie, pozitivi la testul Covid 19, să nu lucreze timp de săptămâni, deși sunt asimptomatici. Așa se distruge țara".
Dincolo de provocare, rămâne nevoia de reflecție pentru că, de exemplu, spitalele italiene duc lipsă de cel puțin 20.000 de medici și asistente medicale blocate de Covid. Cu toate acestea, guvernul este foarte precaut. Există teama că, în această fază de circulație mare a virusului, o prea mare flexibilitate în reglementarea izolărilor ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri.
Guvernul italian intenționează să accelereze a patra doză
În plus, documentul regiunilor solicită o reducere a urmăririi contactelor persoanelor asimptomatice, care consumă resurse fără a oferi un ajutor eficient. Acesta solicită noi reguli privind măștile. Acesta propune: Ffp2 obligatoriu în unitățile de sănătate, atât pentru lucrători, cât și pentru utilizatori; măști chirurgicale obligatorii în toate mijloacele de transport și în locurile închise deschise publicului.
Guvernul, după cum a confirmat ministrul Roberto Speranza, intenționează să accelereze a patra doză și pentru persoanele de peste 60 de ani, în urma deschiderii de zilele trecute a Ema (Agenția Europeană pentru Medicamente). Speranza: "Am urmat întotdeauna indicațiile autorităților științifice, în special ale Ema și Ecdc. Există o confruntare în aceste ore".
Aifa (agenția italiană a medicamentelor) își va da avizul săptămâna viitoare, iar apoi va urma undă verde pentru a patra doză pentru persoanele de peste 60 de ani (pe bază de voluntariat).
Ieri a fost depășit din nou pragul de 100.000 (105 decese pe Covid)
Cu toate acestea, cursa încetinește, după cum a analizat profesorul Giovanni Sebastiani, matematician la CNR: "Mă bazez întotdeauna pe observarea ratei de pozitivitate a tampoanelor moleculare, singurele date fiabile. Și, din câte văd, între săptămâna viitoare și cea de după, va începe coborârea".
De obicei, acest lucru precede, de asemenea, declinul celorlalți indicatori. Raportul periodic al Ministerului Sănătății și al Institutului Superior de Sănătate, dat publicității ieri, face o radiografie a săptămânii precedente și ne spune că Rt, indicele de transmitere, este foarte ridicat, de 1,4, la fel ca și incidența (1.071 de cazuri la 100.000 de locuitori în șapte zile).
Creșterea numărului de spitalizări continuă. Siaarti (Societatea Italiană de Anestezie, Analgezie, Reanimare și Terapie Intensivă) și Institutul Superior de Sănătate au prelucrat datele celor internați la terapie intensivă pe 5 iulie: 13% dintre ei au fost depistați pozitiv, dar se aflau în spital din alte motive, iar 5,1% prezentau simptome grave atribuibile la Covid. Silvio Brusaferro, președintele Issa: "Presiunea pe terapie intensivă este încă scăzută datorită vaccinurilor".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News