Porțile închisorii din Veneția s-au deschis astăzi pentru Marius Alin Marinică, în vârstă de 30 de ani, care a fost găsit vinovat printr-o decizie a Curții Supreme pentru moartea a patru tineri într-un accident de mașină în Jesolo în iulie 2019, potrivit ANSA.
Curtea Supremă confirmase ieri condamnarea bărbatului la opt ani de închisoare pentru crimă rutieră.
Dar o problemă birocratică - notificarea cu întârziere a sentinței până ieri la miezul nopții la Parchetul din Veneția - pare să fi determinat depășirea termenului de emitere a ordinului de închisoare. Cu toate acestea, un nou calcul privind timpul de notificare a ieșit din impas, confirmând că termenele erau încă valabile. Marinica, care locuiește în Treviso, a fost arestat și dus la închisoarea Santa Maria Maggiore.
Accidentul, a reconstituit ancheta, s-a produs din cauza unei manevre de depășire, cu o viteză de 100 de kilometri pe oră, în timpul căreia Golf-ul lui Marinică a lovit lateral Fordul Fiesta al celor patru băieți, făcându-l să iasă de pe șosea.
Pedeapsa de opt ani de închisoare pentru românul găsit vinovat de gravul accident rutier în care, în iulie 2019, au murit patru tineri este considerată „o mare nedreptate”. Familiile tinerilor se revoltă după masacrul copiilor lor în Jesolo, provincia Veneția, regiunea Veneto din Italia.
Românul, la un pas să scape de închisoare după ce a luat viața a patru tineri. Familiile se revoltă
Gravul accident rutier, provocat de Marius Alin M., un român în vârstă de 30 de ani, a costat viața a patru tineri de 22 de ani din Musile di Piave: Riccardo Laugeni, Eleonora Frasson, Leonardo Girardi și Giovanni Mattiuzzo, și rănirea celui de-al cincilea pasager, Giorgia Diral. Însă, potrivit familiilor, dacă sentința, pronunțată marți seară de Curtea Supremă, nu este executată de Parchetul din Veneția până astăzi, „învinuitul Marius Alin M. s-ar putea să nu ajungă niciodată la închisoare”.
Aseară, rudele victimelor asistate de avocatul Guido Simonetti, au lansat un apel: „Suntem siguri că Parchetul din Veneția va încerca să ne scutească de umilința unei nedreptăți atât de grave și să evite o foarte mare nedreptate, precedent serios pe care cine știe câți criminali vor ajunge să facă apel”.
Pedeapsa românului putea fi cu suspendare
Electricianul român a executat până acum 3 ani și 3 luni în arest la domiciliu și de mâine, grație reducerii automate de 45 de zile pe care toți deținuții o acumulează trimestrial, pedeapsa reziduală va scădea sub pragul de patru ani. Acest lucru înseamnă că de vineri, Parchetul va fi obligat să acorde suspendarea executării pedepsei, în așteptarea instanței de supraveghere să se pronunțe asupra cauzei.
Între timp, românul ar putea rămâne în arest la domiciliu, unde se află de la început. Apărătorul său, avocatul Rodolfo Marigonda, subliniază că tânărul de 30 de ani s-a comportat impecabil acasă, motiv pentru care va cere Supravegherii să se acorde probațiune. Acesta este începutul unui proces de recuperare și reintegrare, sub îndrumarea unor structuri specializate, preconizat pentru pedepse mai mici de patru ani. În mod normal, Curtea de Supraveghere, suprasolicitată, fixează audierile după câteva luni.
La finalul procesului în primă instanță, familiile tinerelor victime au contestat sentința, susținând că 8 ani sunt prea puțini pentru un accident de atâta gravitate și un număr atât de mare de decese. Învinuitul nu este acuzat de omucidere voluntară multiplă, ci de omor rutier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News