Italia. Român, găsit spânzurat în penitenciarul unde își ispășea pedeapsa

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

O nouă sinucidere s-a fost înregistrat în închisorile din Italia. De la începutul anului opt deținuți și-au încheiat socotelile cu viața în penitenciarele din Campania. În total 36 de persoane încarcerate s-au sinucis, într-un singur an, în penitenciarele din Italia.

 

 

Un român, S.I., a fost spânzurat duminică seara în închisoarea din Secondigliano. Bărbatul, un român, în vârstă de 34 de ani, a ajuns la penitenciarul Secondigliano în urmă cu aproape un an;. Acesta fusese transferat din închisoarea din Torino. Românul era acuzat de infracțiunea de jaf și nu avea de executat o pedeapsa mare de privațiune de libertate. Acesta ar fi fost eliberat în anul 2024.

Românul a mai încercat să se sinucidă în urmă cu o lună, tăindu-și venele. Duminică seară a ales să se spânzure. El nu s-a opus faptului că se afla în închisoare, ci faptului că a fost transferat la atâția kilometri de familia sa, lucru care a făcut imposibil orice contact cu cei dragi. Rudele tânărului de 34 de ani locuiesc în Germania și, cât timp S.I. a fost închis la Torino, au reușit chiar să îl viziteze.

 

Citeste si: Masacru într-o închisoare: 24 deținuți uciși și peste 40 de răniți

 

Călătoria la Secondigliano era peste puterile lor. Așa că, fiind într-o singurătate totală, românul a decis să facă un gest extrem și disperat. Personalul și conducerea închisorii Secondigliano i-au înțeles neliniștea și i-au garantat asistența unui psiholog. Dar acest lucru nu a fost suficient, scrie ilriformista.it.

"Din păcate, frecvența deceselor, prin sinucidere, în închisori nu provoacă șoc, consternare sau indignare. Nu dezvoltă campanii de prevenire și de conștientizare pe tema închisorilor. Această sinucidere într-o celulă readuce în prim plan problema teritorialității pedepsei și a numărului mare de deținuți care, deși nu au în spate infracțiuni deosebit de grave, își ispășesc pedeapsa în penitenciare prea îndepărtate de orașele lor de origine. Acest lucru face imposibilă comunicarea cu familiile lor și le accentuează singurătatea detenției până o transforma într-o pedeapsă suplimentară. Indiferența autorităților duce la creșterea numărului de sinucideri în închisori. Nimeni nu cercetează cauza acestor sinucideri, pentru a le putea preveni pe viitor", a spus Samuele Ciambriello, un avocat din Campania.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel