Îngrijitorul lacului Bergamina s-a înecat în timp ce încerca să scape de un atac. După mai bine de 12 ani, ancheta privind moartea lui Salvatore Sarullo, îngrijitorul "Laghett di Amis" din Cascina Bergamina, Bareggio, care s-a înecat în noaptea de 15 spre 16 iunie 2009 în urma rănilor suferite după o tentativă de jaf de către o bandă de nomazi români, a ajuns la un punct de cotitură.
Când a fost găsit de pompieri, în noaptea de 16 iunie, trupul său plutea cu fața în jos lângă debarcader. Se înecase, nu exista nicio îndoială. Dar mai întâi cineva îl lovise cu o lovitură foarte violentă la cap. Acest lucru l-a făcut să își piardă cunoștința și să se înece.
După luni de investigații în taberele de romi din jurul lacului, unde se dădeau drept angajați, funcționari din domeniul sănătății și angajați ai biroului de evidență pentru a putea circula liber, carabinierii au descoperit de cine fugea Sarullo în acea noapte. Primul arestațt a fost Dan Mihalache N., un român care și-a părăsit țara după o crimă și care se întorsese de curând în Italia. Alți doi complici sunt în continuare de negăsit.
Italia. Român prins după 12 ani de la comiterea unei crime îngrozitoare
În acea seară, cei patru români vizau niște aparate de video poker amplasate în barul de lângă lac și nu se așteptau să-l găsească pe Srullo acolo. Încă de la început, anchetatorii, care găsiseră mai multe urme a ceea ce părea în mod clar a fi un jaf eșuat, au fost îndemnați să creadă că un grup de romi jefuia provincia. Aceștia i-au identificat pe cei patru ca fiind autorii unei serii de jafuri în baruri, cariere și întreprinderi din zonele Rho, Legnano, Abbiategrasso și Novara. Carabinierii au monitorizat apoi toate taberele până când au identificat mica tabără frecventată de grup în zona Rho. Tabăra în cauză, din care plecaseră mai multe grupuri de infractori nomazi, a fost ulterior evacuată.
Sarullo, care avea un cazier judiciar pentru violență și hărțuire împotriva fostei sale soții, a fost înmormântat în cimitirul din Ribera, localitatea sa natală, după autopsie.
Marți, judecătorul Guido Salvini din Milano a acceptat cererea procurorului Giovanni Tarzia și l-a trimis în arest preventiv la Prima Curte de Apel din Milano pe românul Marius Elvis D., în vârstă de 39 de ani, care nu are domiciliu stabil în Italia și a fost "declarat de negăsit" la 1 octombrie, în urmă cu doi ani, potrivit decretului prin care s-a dispus procesul.
Prima ședință a procesului, în care Drăghici va trebui să răspundă pentru tâlhărie și omor din culpă, este programată pentru marți, 16 noiembrie.
Potrivit reconstituirii acuzării, Drăghici 'în complicitate cu alte persoane neidentificate' a încercat mai întâi să fure din locuința lui Sarullo din Bari și apoi, odată descoperit de victimă, l-a atacat 'cu un levier și o bâtă de lemn bătut în cuie, provocându-i grave leziuni corporale', se arată în rechizitoriu.
În acel moment, Sarullo, "în încercarea de a scăpa de agresiunea violentă și brutală, s-a scufundat în apele iazului adiacent, singura cale de scăpare posibilă, unde, din cauza unei capacități de înot semnificativ reduse din cauza vânătăilor de pe spate, a dublei fracturi costale și a fracturii gleznei stângi rezultate în urma rănilor suferite, a murit înecat", se mai arată în documentul procurorilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News