Italia. Mamă româncă, condamnată după ce și-ar fi răpit fiul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O româncă, în vârstă de 34 de ani, a fost condamnată, ieri, la 1 an de închisoare după ce a fost găsită vinovată de răpirea fiului ei, în vârstă de 11 ani, în Pesaro, provincia Pesaro e Urbino, regiunea Marche, Italia.

Sentința a fost dată pentru acuzația de răpire internațională de copii.

Faptul datează de la începutul lunii august 2018, atunci când un italian, în vârstă de 54 de ani din Pesaro, muncitor într-o fabrică de mobilă, și românca s-au despărțit. Mama a plecat pentru o vacanță cu fiul în România, dar ajunsă acolo l-a sunat pe italian și i-a spus că nu se va ma întoarce niciodată în Italia și va rămâne cu băiatul în țară.

De aici a început o dispută juridică. Un caz foarte dificil în care normele privind custodia se intersectează cu cele ale dreptului internațional. Doi ani de „luptă”, de la distanță.

 

Băiatul, repatriat în Italia

 

Primul lucru a fost procesul pentru răpirea copilului. Magistrații au început cercetările și după verificarea informațiilor, instanța din Pesaro a decretat tatălui custodia unică a copilului. În același timp, cei doi avocați s-au mutat și în România cu sprijinul unei firme de avocatură locale. Și instanța de la București a dispus repatrierea copilului.

În acel moment, tatăl a zburat în România pentru a aduce copilul înapoi în Italia și la sfârșitul lunii august s-au întors. Copilul întrerupse școala în clasa a treia și a putut să se întoarcă, precum să-și găsească și prietenii din Pesaro, dar și pasiunea sa pentru fotbal.

 

Avocați: „Ceea ce ne interesa era reunirea tatălui cu copilul”

 

Ieri, în fața judecătorului unic al instanței din Pesaro, sentința i-a fost dată mamei românce: 1 an de închisoare pentru răpirea unui minor, informează corriereadriatico.it.

Avocații Baiocchi și Bianchi nu au mai intrat într-o acțiune civilă, deoarece bătălia lor fusese deja câștigată: „Ceea ce ne interesa era reunirea tatălui cu copilul. Suntem foarte mulțumiți. Astăzi există un tată fericit și un copil perfect integrat în comunitate: merge la școală, are mulți prieteni și, evident, își poate vedea și mama. A fost o luptă juridică și emoțională dură, dar totul s-a încheiat cu bine”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel