Ancheta complexă a carabinierilor din Carcare a început în urmă cu aproximativ șase luni de la cererea de anchetă trimisă de Parchetul din Milano, cu privire la unele mașini folosite pentru infracțiuni. Maşinile ar fi fost înregistrate pe numele unei femei, proprietara unui salon auto în via Castellani din Carcare.
Cu toate acestea, prima problemă întâmpinată de militari este că salonul din via Castellani pur și simplu nu există. Tocmai prin plățile către Fisc, carabinierii ajung la proprietar, ACC, o româncă în vârstă de 31 de ani care locuiește în Quiliano. În urma unor verificări ulterioare se constată că, de-a lungul anilor, femeia înregistrase pe numele ei până la 500 de mașini.
Declara că le radiază şi le trimite în România
Carabinierii, după ce l-au informat pe procurorul din Savona, obțin apoi un mandat de percheziție pentru locuința femeii. Și acolo găsesc o singură mașină, cea pe care o folosește ea, dar o mulțime de plăcuţe de înmatriculare e la maşini care ar fi fost anulate pentru că au fost trimise în străinătate (procedură care ar presupune, totuși, returnarea plăcilor către DMV). În realitate, mașinile nu au părăsit niciodată Italia, dar, prevăzute cu plăcuțe de înmatriculare false sau clonate, au fost revândute la negru.
În acest fel, femeia a evitat să plătească TVA și orice alt impozit, inclusiv timbre, și, în plus, afacerea era complet la negru sau aproape, fără niciun document care să certifice tranzițiile. Femeia a fost apoi denunțată pentru fraudă împotriva statului și fals.
Maşinile, folosite apoi pentru jafuri şi alte infracţiuni
Evident, cei care cumpărat maşinile ei au avut nevoie, și probabil nu doar pentru o chestiune de costuri, să ocolească orice canal oficial și de trasabilitate, iar de fapt unele dintre mașini ar fi folosite pentru a comite infracțiuni și jafuri, dar pentru moment a fost imposibil pentru autorităţi să demonstreze orice legătură: femeia doar a vândut mașinile, fără a-și face griji cu privire la posibila utilizare pe care cumpărătorul ar face-o. Și neavând un jurnal de tranzacții, este, de asemenea, imposibil să se potrivească o mașină cu un cumpărător.
Numele femeii a fost însă inclus în blocul de registru, într-o listă care o va împiedica, de acum înainte, să efectueze operațiuni similare sau să înregistreze alte mașini; și toate mașinile implicate în această activitate au fost incluse într-o listă neagră care va permite, prin numele titularului și comparația între numărul șasiului și placa care nu se potrivește, să le recunoască și apoi, odată identificate, să le blocheze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News