Procurorul Marsala a efectuat testul ADN asupra Denisei, tânăra româncă despre care se crede că ar fi pe Denise Pipitone, copilul dispărut din Mazara del Vallo în 2004.
Tânăra româncă a spus întotdeauna că este dispusă să efectueze orice test genetic dacă este necesar. Procurorul din Marsala a luat o probă de ADN. Comparația cu ADN - ul lui Piera Maggio ar trebui să risipească suspiciunea că Denisa este într-adevăr minora dispărută din Sicilia, relatează quicosenza.it.
În momentul în care a fost trimis raportul la poliţie, autorităţile au pornit ancheta cu discreţie şi a audiat-o pe tânără, care avea şi nume asemănător: Denisa. Mai mult, aceasta avea şi o cicatrice pe obrazul drept aproape identică cu cea a fetiţei dispărute. Iar în timpul audierilor, poliţiştii au constatat că nu îşi aminteşte mare parte din copilăria sa şi că a locuit în mai multe zone din Italia până acum. Totuşi, fata spune că are 19 ani, în condiţiile în care Denise Pipitone ar trebui să aibă la acest moment 21.
Între timp, investigaţia a ajuns în atenţia presei italiene, care a obţinut un interviu cu românca. Denisa Elena le-a spus celor de la emisiunea prezentată de Barbara D'Urso că nu este ea cea pe care o căutau. A recunoscut că a avut o copilărie dificilă și că a ajuns în Italia la vârsta de nouă ani.
„Nu sunt eu Denise Pipitone”, a spus tânăra de 19 ani
Denisa a spus că s-a născut în România pe 4 mai 2002, din părinți români. Despre prezența cicatricii pe obrazul drept, românca de 19 ani a spus că a căzut de pe un cal la vârsta de doi ani și are amintiri din copilărie. Tânăra se află în Italia din 2009, iar în localitatea Scalea alături de câțiva prieteni ai unei comunități de romi care este prezentă și în Sapri, în provincia Salerno şi la Cosenza. De fapt, Denisa are domiciliul declarat în orașul Bruzia, scrie quotidianodelsud.it.
Coafeza din Scalea, Grazia Bonanno, a spus că a fost surprinsă de această fată, care nu i-a dat impresia că este de etnie romă. A întrebat despre părinții ei și apoi prenumele ei. Acesta a fost momentul care a declanșat scânteia de îndoială și apoi a generat raportul. Procurorul din Marsala a deschis totuși un dosar de investigație pentru a încerca să înțeleagă dacă se poate dovedi necesar să se continue testul ADN, singura dovadă care ar oferi certitudini. Deocamdată „cazul” „Denisei” din Scalea rămâne fără răspuns.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News