Șoferul, un tânăr de 30 de ani de naționalitate română, al camionului care s-a răsturnat luni dimineață, strivind ambulanța Crucii Roșii care trecea prin zonă în acel moment și provocând două decese, a fost acuzat de omor rutier.
Șoferul a ieșit negativ la testarea alcoolscopică și la testele toxicologice, dar, așa cum prevede legea, va fi acuzat de omor dublu rutier și vătămare corporală gravă.
Italia. Șofer român, acuzat de dublă omucidere rutieră, după ce a căzut cu TIR-ul peste o ambulanța
Toate vehiculele implicate în tragicul accident, care a costat viața angajatului Crucii Roșii din Senigallia, Simone Sartini, 27 de ani, și a pacientului aflat la bord, Cosimo Maddalo, 83 de ani, au fost confiscate. În aceste ore, anchetatorii obțin toate informațiile pentru a reconstitui dinamica exactă a accidentului și pentru a stabili eventualele responsabilități.
În acest moment, cert este că Tir-ul, care transporta o încărcătură de fân cu destinația Abu Dhabi, s-a răsturnat în apropierea rampei SS76, la ieșirea de la poarta de taxare A14 din Chiaravalle, ajungând deasupra ambulanței care se deplasa în sens opus, implicând parțial un SUV care se afla în spatele acesteia. Investigațiile anchetatorilor vor trebui să clarifice dacă autocamionul era conform standardelor, dacă avea toate certificatele necesare și, mai ales, dacă marfa a fost transportată în mod corespunzător. Deocamdată nu este clar ce a cauzat răsturnarea camionului articulat, poate un dezechilibru al încărcăturii.
Vezi și:
Italia. Copil de 8 ani, operat pe creier la Ancona, în timp ce asculta Mozart
După operaţia cu un pian în sala de operaţie, Spitalul Salesi din Ancona s-a confruntat luni cu o altă tehnică de îndepărtare a unei malformaţii vasculare pe creier la un băieţel de 8 ani, originar din Abruzzo.
Operaţia a fost efectuată de chirurgul Roberto Trignani, şeful secţiei de Neurochirurgie a Spitalului din Torrette, care are şi specializare pediatrică, potrivit Ancona Today. Împreună cu el în sala de operaţie au fost Michele Luzi şi Roberta Benigni de la aceeaşi secţie, medicul anestezist Monica Pizzichini şi medicul primar Alessandro Simonini, tehnicianul de neurofiziologie Vasco Durazzi de la clinica de neurochirurgie şi doi operatori ai metodei Tomatis, o tehnică de stimulare sonoră.
"În timpul procedurii am folosit o «ureche electronică» - practic căşti - care transmite stimuli sonori, în speţă muzica lui Mozart şi cântece gregoriene, şi stimuli mecanici, cu vibraţii pe osul urechii. În acelaşi timp, am înregistrat efectele asupra impulsurilor electrice care traversează creierul. Utilizarea urechii electronice este o metodă standardizată numită "metoda Tomatis", utilizată mai ales în tratamentul copiilor cu deficienţe cognitive", a explicat Trignani.
Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News