Federico Freni, subsecretar de stat pentru economie, merge direct la subiect. El lucrează de mult timp pentru a găsi o soluție, un punct de mediere între guvern și cele 5 Stele pe o măsură cheie pentru piața construcțiilor.
Federico Freni explică pentru Il Messaggero cum se vor schimba regulile și care este rațiunea noilor măsuri, chiar în aceleași ore în care sosește aprobarea decretului Aiuti bis de către liderul Giuseppe Conte.
Cu puțin timp înainte ca decretul să expire
"Lucrăm, împreună cu Parlamentul, pentru a găsi o soluție care să protejeze afacerile oneste (care sunt marea majoritate), dar care să nu aibă ca rezultat o amnistie pentru cei care au trișat. Nu putem accepta închiderea a mii de afaceri bune din cauza câtorva oameni necinstiți, dar în același timp trebuie să protejăm țara de miile de escrocherii care au avut loc".
Deci este nevoie de o mediere pentru a împiedica căderea decretului, având în vedere poziția celor 5Stelle?
"Bineînțeles. Riscul - așa cum am spus - este de a arunca copilul odată cu apa din baie".
Care ar putea fi soluția guvernului în perspectiva votului de marți
"Cred că un răspuns concret ar putea fi revizuirea parametrilor care guvernează răspunderea solidară, care constituie astăzi un obstacol în calea circulației creditelor. Dar problema trebuie analizată în mod rațional și fără scopuri electorale, la fel cum eficiența intervenției trebuie calibrată în raport cu procedurile penale în curs".
"Voi da un exemplu: în timpul unui jaf la o bancă, agentul de pază nu trebuie neapărat să fie în cârdășie cu bandiții, poate că este la postul său și este legat și cu călușul în gură; însă, dacă în timp ce hoții intră, agentul de pază se află la bar, devine o problemă", a declarat Federico Freni.
Există sau nu există riscul de a pierde 17 miliarde dacă măsura nu este aprobată până pe 25 septembrie
"Cei care și-au făcut datoria nu ar trebui să aibă nicio responsabilitate: prin valorificarea diligenței putem rupe lanțul răspunderii solidare și putem readuce oxigenul în circulația creditelor, protejând în același timp țara de fraudă. Doar cei care nu au făcut diligențele necesare plătesc".
"Este un risc real, din păcate. Cu toții suntem chemați să depunem un efort responsabil pentru țară. Decretul privind ajutorul 2 conține măsuri fundamentale, nici nu vreau să-mi imaginez ce s-ar putea întâmpla dacă ar expira".
'Am muncit din greu, medierea mi se pare mai mult decât acceptabilă, au fost multe interlocuții'.
Ce măsuri are în vedere Federico Freni
"În limitele disponibilităților bugetare, profitând de veniturile mai mari din TVA și de noile economii de cheltuieli, Guvernul va aloca puțin peste 13 miliarde pentru sprijinirea familiilor și întreprinderilor".
"Vom extinde și întări creditul fiscal pentru întreprinderi, vrem să extindem bonusul social pentru familiile cele mai defavorizate, un Isee de 12.000 de euro este prea mic. De asemenea, este necesar să se permită accesul la creditul fiscal pentru întreprinderile mici (mai exact, cele cu o putere mai mică de 16,5 kw), care plătesc facturi mari ca toată lumea. În sfârșit, un plan de eșalonare a tuturor facturilor pentru trimestrul al patrulea, pentru a le oferi întreprinderilor oxigen suplimentar.”, încheie subsecretarul de stat pentru economie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News