Italia. Tânăr român, ucis la Miss România. Avea un copil de doar 1 an: Vinovații, pedepse revoltătoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ringul de dans al discotecii Felix din Latina, Italia, s-a transformat în scena unei crime sângeroase. Marius Airinei, de 35 de ani a fost înjunghiat. 2 conaționali - Gheorghe Tirim și Sebastian Bozdog - plătesc acum pentru moartea sa.

Marius Airinei avea 35 de ani când a fost ucis pe timpul petrecerii organizate de comunitatea românească din Latina pentru alegerea Miss România. Românul, rezident la Latina, a murit în urma pierderilor masive de sânge după ce o lovitură de cuțit i-a secționat artera femurală.

Tragicul eveniment a avut loc în zorii zilei de 24 septembrie 2016, pe ringul de dans al discotecii Felix din Latina, unde comunitatea de români organizase o petrecere pentru a alege „Miss România“. Bărbatul a fost lovit cu un cuțit sub ochii a zeci de martori, în timp ce victima discuta cu o tânără. Imediat ce a fost rănit, Marius a ieșit afară, însă a pierdut foarte mult sânge, lucru care i-a adus moartea.

Cel care l-a înjunghiat este tot un român: Gheorghe Tirim. El a fost găsit însă câteva ore mai târziu, după ce a fugit de la locul crimei. Poliția l-a arestat, iar în autoturismul său au găsit cuțitul cu care îl înjunghiase pe conaționalul său, fiind încă murdar de sânge.

Copil de 5 ani rămas fără tată

 

Recent, Curtea de Casație din Italia l-a condamnat definitiv pe Gheorghe Tirim, un cetățean român de 36 de ani, cu domiciliul în Sezze, la 13 ani de închisoare pentru omor cu premeditare. Inițial, el fusese condamnat de Curtea de Apel din Roma, reducând pedeapsa de la 21 de ani și jumătate la 13 ani, după schimbarea încadrării juridice, potrivit Latinaoggi.it. 

De asemenea, judecătorii au transformat sentința lui Sebastian Bozdog, un alt român, în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul în Sezze, într-o amendă, păstrând doar acuzația de complicitate la lupta care a dus la înjunghiere și, prin urmare, la uciderea lui Marius Arinei. Bozdog primise inițial 1 an și 10 luni de închisoare, dar a scăpat cu o amendă de 300 de euro. 

În cele din urmă, Curtea de Casație a confirmat o despăgubire de 50.000 de euro, pentru partenera, fiul în vârstă de 5 ani și fratele lui Marius Airinei, care au devenit parte civilă în dosar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel