Italia. Turismul în criză. Hotelurile istorice din Roma concediază 300 de angajați

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Turismul în criză. Hotelurile istorice din Roma concediază 300 de angajați.
Italia. Turismul în criză. Hotelurile istorice din Roma concediază 300 de angajați.

La Roma, 164 de angajați ai hotelului Sheraton, 51 ai hotelului Ambasciatori din via Veneto, 41 ai hotelului Cicerone și 47 ai hotelului Majestic au fost concediați. Circa 300 de muncitori care au devenit șomeri, după ce ani de zile au muncit în cele mai importante și prestigioase hoteluri din capitala Italiei.

 

Astăzi, concomitent cu demonstrația muncitorilor și lucrătorilor din turism de la Roma, va avea loc un consiliu extraordinar al Adunării Capitoline în cadrul căruia se va discuta despre criza din sector din cauza pandemiei.

„Vom lăsa loc tinerilor, care nu au experiență. Într-o societate în care nu avem absolut nicio modalitate de a ne reinventa la vârsta noastră, ce vom face? Am o depresie severă. Te trezești peste noapte fără muncă, nu valorezi nimic. La 61 de ani unde mă duc? Cine mă ia?", a declarat, pentru Fanpage.it, o chelneriță de la hotelul Cicerone, angajată din anul 2005.

Concomitent cu demonstrația muncitorilor și lucrătorilor din turism de la Roma, în sala Iulius Cezar va avea loc un consiliu extraordinar al Adunării Capitoline în cadrul căruia se va discuta despre criza din sector din cauza pandemiei. Vor fi prezenți ministrul Muncii, Andrea Orlando, și ministrul Turismului, Massimo Garavaglia. Manifestația din Piazza del Campidoglio a fost organizată în schimb de Filcams Cgil Roma Lazio, Fisascat Cisl Roma Capitale și Rieti, Uiltucs Roma și Lazio. Roma, Piața Campidoglio.

 
„Ne temem că nimeni nu ne va angaja”

 

Roma a pierdut 80 la sută din turiști, ceea ce a îngenunchiat sectorul turismului. În fața acestei situații, patronatele din turism așteaptă ajutor economic nerambursabil de la guvern.

„Odată depășită pandemia, vom începe din nou fără probleme. Dacă ne vor reveni, vom aduce o contribuție decisivă la PIB-ul național. Așteptăm răspunsuri de la guvernul Draghi. Trăiască Roma. Întotdeauna”, a declarat consilierul Capitolin pentru Turism, Alessandro Onorato.

 

În altă ordine de idei, începând cu 1 martie, cei care sosesc în Italia, inclusiv din țări din afara UE, nu vor mai trebui să respecte perioadele de carantină. Să vedem toate noile reguli cu ajutorul ordonanței semnate de ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

 

Italia intră în epoca relaxărilor la 1 martie. Ministrul Speranza a semnat noua ordonanță, însă cere prudență

 

Decizia guvernului italian, consemnată în ordinul ministrului Speranza, este o adevărată binecuvântare pentru sectorul turistic. De la 1 martie, cei care sosesc în Italia din țări care nu fac parte din Uniunea Europeană nu vor mai fi obligați să respecte perioadele de carantină, așa cum se întâmplă deja în cazul cetățenilor UE.

Acesta este un progres major care ar putea da un nou suflu unui sector fundamental pentru economie, care se află în criză profundă de doi ani. „Pentru a intra în Italia, una dintre condițiile permisului verde va fi suficientă", a explicat ministrul pe rețelele sale de socializare.

Ordinul vine în urma unei indicații a miniștrilor UE pentru afaceri europene: "Statele ar trebui să ridice restricția temporară privind călătoriile neesențiale în UE pentru persoanele vaccinate cu un vaccin aprobat de Uniune sau de OMS, cu condiția ca acestea să fi primit ultima doză din ciclul de vaccinare primară cu cel puțin 14 zile și nu mai mult de 270 de zile înainte de sosire sau să fi primit o doză de rapel".

 

"Este o nouă etapă, obiectivul este de a ieși treptat din starea de urgență"

 

Ministrul Speranza explică faptul că nu se poate aștepta ca Covid să "dispară ca și cum am stinge lumina", dar anunță: "Este o nouă etapă, obiectivul este de a ieși treptat din starea de urgență".

Liga și o parte a Mișcării 5 Stele fac presiuni asupra lui Speranza pentru a spune adio certificatului verde cât mai curând posibil, însă ministrul Sănătății a revenit din nou la necesitatea de a depăși treptat restricțiile. Nu există nicio grabă, pentru că "Covid-ul nu dispare apăsând butonul de stingere ca și cum am stinge lumina", a explicat el într-un interviu pentru La Stampa.

Statele membre UE ar trebui, de asemenea, să ridice restricția temporară privind călătoriile neesențiale pentru persoanele care s-au recuperat de la Covid în cele 180 de zile anterioare călătoriei. Pe scurt, direcția pe care Uniunea Europeană dorește să o ia este clară: este timpul să repornească și să primească turiștii în întreaga UE, fără a crea dezechilibre și evadări periculoase între diferite țări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel