Italia. Urmează o grevă masivă a trenurilor, de 24 de ore, în weekendul 6-7 iulie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Urmează o grevă masivă a trenurilor, de 24 de ore, în weekendul 6-7 iulie / Foto: Pxhere
Italia. Urmează o grevă masivă a trenurilor, de 24 de ore, în weekendul 6-7 iulie / Foto: Pxhere

În weekendul 6-7 iulie 2024, pasagerii trenurilor din Italia se vor confrunta cu o nouă grevă de 24 de ore a personalului din grupul Căilor Ferate de Stat Italiene (FS), anunțată de mai multe sindicate autonome. 

Greva va începe sâmbătă, 6 iulie, la ora 21:00 și se va încheia duminică, 7 iulie, la aceeași oră, conform unui comunicat oficial al FS.

Această acțiune sindicală poate provoca perturbări semnificative pentru cei care au planificat călătorii cu trenul în acest interval. FS a avertizat că serviciile feroviare ar putea fi afectate nu doar în timpul grevei, ci și înainte de începerea și după încheierea acesteia. În aceste condiții, călătorii sunt sfătuiți să își reconsidere planurile și să ia măsuri preventive.

 

Călătorii care își anulează călătoria din cauza grevei pot solicita rambursarea integrală a biletelor

 

Pentru trenurile Intercity și Frecce, rambursările pot fi cerute de la momentul anunțării grevei până la ora de plecare a trenului rezervat. În cazul trenurilor regionale, rambursările sunt disponibile până la ora 23:59 a zilei anterioare declanșării grevei. Alternativ, pasagerii pot opta pentru reprogramarea călătoriilor lor în condiții similare de transport, în funcție de locurile disponibile.

FS a pus la dispoziția pasagerilor mai multe surse de informare pentru a verifica statutul trenurilor și serviciile disponibile. Aceștia pot accesa aplicația Trenitalia, pot apela numărul gratuit 800 89 20 21, pot merge la casele de bilete sau se pot adresa personalului de la serviciul clienți pentru asistență suplimentară.

Massimiliano Dona, președintele Uniunii Naționale a Consumatorilor, a exprimat îngrijorări legate de anunțul grevei. El a solicitat Autorității pentru Grevă să verifice dacă au fost respectate toate prevederile legale, inclusiv obligația de preaviz de 10 zile.

"Consumatorii nu pot fi anunțați de grevă în ultimul moment, mai ales într-o perioadă de vacanță ca aceasta, cu o abținere chiar în weekend", a declarat Dona, conform Il Messaggero.

El a subliniat importanța sincronizării notificărilor pentru compania care furnizează serviciul și pentru clienți, astfel încât aceștia din urmă să nu fie luați prin surprindere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel