Erupţia s-a produs în partea sud-estică a craterului acestui vulcan, la altitudinea de circa 2.900 de metri, şi a expulzat în atmosferă o coloană de fum înaltă de opt kilometri, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia.
Deocamdată nu au fost raportate persoane rănite.
Aeroporul din Catania, situat la poalele Muntelui Etna, şi-a continuat activitatea, precizează DPA.
Etna, un vulcan cu altitudinea de 3.330 de metri, poate să erupă într-o manieră spectaculoasă de mai multe ori pe durata unui an, aruncând jeturi de lavă şi cenuşă vulcanică peste insula mediteraneeană Sicilia. Cea mai recentă erupţie majoră a vulcanului Etna a avut loc în 1992.
VIDEO
La mijlocul lunii decembrie, cursele aeriene de pe aeroportul din Catania au fost suspendate.
Cursele aeriene de pe aeroportul din Catania au fost suspendate
Activităţile de zbor pe aeroportul din Catania, oraşul sicilian aflat la poalele Muntelui Etna, au fost temporar suspendate, la mijlocul lunii decembrie, după o erupţie vulcanică.
Aeroportul a anunţat în cursul după-amiezii că decolările şi aterizările vor fi sistate, după ce Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia a înregistrat o activitate vulcanică în craterul sud-estic al Etnei încă de la finalul dimineţii.
Fotografiile realizate de institut arătau o coloană uriaşă de fum ridicându-se din vulcanul de 3.357 de metri.
Etna a erupt în timpul nopții
În timpul nopţii, Etna a început să arunce lavă care putea fi văzută şerpuind pe panta acoperită cu zăpadă la o altitudine de aproximativ 1.700-1.800 de metri.
Pe moment nu au fost raportate persoane rănite sau pagube majore.
Aeroportul din Catania, situat la sud de vulcan, a fost de mai multe ori nevoit să-şi închidă spaţiul aerian din cauza erupţiilor, în special când norul de cenuşă se deplasează spre sud, aşa cum s-a întâmplat marţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News