Italian, găsit în viață după ce l-a îngropat avalanșa. A stat o noapte sub zăpadă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Supraviețuire miraculoasă: astfel s-ar putea descrie experiența prin care a trecut un italian, care a fost prins de avalanșă și totuși a supraviețuit. 

 Un schior italian a fost găsit în viaţă, vineri, în pofida faptului că şi-a petrecut noaptea în zăpadă, la temperaturi sub minus 10 grade Celsius, după ce a fost surprins de o avalanşă în nordul Italiei, transmite agenţia ANSA.

Bărbatul, din provincia Rovigo, în vârstă de 55 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost îngropat parţial în zăpadă în timpul avalanşei produse joi după-amiază în Val Badia.

El a fost găsit cu ajutorul unui elicopter al serviciului de salvamont Aiut Alpin Dolomites, care a folosit sistemul ARVA de căutare a supravieţuitorilor după producerea avalanşelor.

Turistul a fost transportat de urgenţă la un spital din Bolzano. Se pare că starea lui este bună, notează ANSA.

Europa lovită de vijelii și zăpezi, după o iarnă prietenoasă până acum

După o iarnă cel puțin liniștită, în Europa au ajuns zăpezile și vijeliile, iar avalanșe au avut loc deja în toate țările montane. 

Un nou impuls rece denumit Attila va ajunge în Italia până la sfârșitul săptămânii și va exista riscul de ninsori până în zonele joase.

Acest aer arctic, de data aceasta de origine continentală, va revigora circulația depresionară încă prezentă în centrul Mediteranei până vineri, 27 ianuarie, cu mai multe ninsori la altitudini de deal.

Atenție însă la ziua de sâmbătă, 28 ianuarie, când se va crea temutul efect ASE (Adriatic Snow Effect): este vorba de o configurație meteorologică particulară care se generează atunci când aerul înghețat coboară dinspre nord-est, formând o depresiune în apropierea Mării Ionice/joase Adriatice, cu vânturi foarte reci care traversează mai întâi Alpii Dinarici, între Croația și Bosnia și Herțegovina, și apoi curg peste Marea Adriatică.

Aceste vânturi reci și uscate trec peste suprafața mării, ridicând brusc aerul "mai cald" prezent pe apă: acest mecanism produce geneza norilor cumuliformi (precum cei pe care îi vedem vara, cu furtuni) care, cu mare viteză, se îndreaptă spre coastele noastre, în special spre Marea Adriatică, provocând furtuni de zăpadă bruște până la altitudini foarte joase. Sâmbătă 28 ianuarie, nu sunt excluse ninsori aproape până la câmpie (local pe coastă) pe sectoarele centrale ale Adriaticii, între Marche, Abruzzo și Molise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

28 noi 2024, 14:12 in Știri
Ce salariu are Călin Georgescu
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel