Pornind de la faptul că în România lipseşte forţa de muncă calificată, grupul italian cu 20 de fabrici pe 4 continente şi cu peste 19.000 angajaţi a preferat să se ocupe, personal, în ultimii ani, de instruirea viitorilor săi angajaţi.
Astfel, în anul 2017 au fost instruiţi 158 de români, iar în anul 2018, 358 de persoane au frecventat cursurile de formare profesională. În primele trei luni ale acestui an, au fost instruite 212 persoane, iar numărul acestora se va mări, probabil, la peste 500 până la sfârşitul anul 2019, cu o tendinţă în creştere.
Orele de instruire au crescut
Au crescut şi orele de instruire pentru fiecare participant la curs: de la 492 în 2017 la 657 în 2018, cu o estimare de 729 ore pentru anul 2019. În total, în ultimii doi ani şi jumătate, au fost organizate pe şantierele din România ale VARD peste 500.000 de ore de instruire.
Participanţii la curs sunt distribuiţi în cadrul a două instituţii de învăţământ superior, ambele denumite "Anghel Saligny": una la Brăila şi alta în Tulcea, dar şi la Universitatea "Dunărea de Jos", Facultatea de inginerie navală din Galaţi, Universitatea "Dunărea de Jos", Facultatea de Inginerie din Brăila şi Universitatea "Ovidius", Facultatea de Inginerie Mecanică Industrială şi Marină din Constanţa. Aproximativ 350 de tineri care provin de la aceste instituţii au participat la cursurile organizate în ultimii doi ani.
VARD recrutează personal necalificat pe care îl instruieşte de la zero
Comparativ cu alte societăţi, VARD recrutează personal necalificat pe care îl instruieşte de la zero, investind, astfel, pentru instruirea viitorilor angajaţi.
Instruirea poate dura între 3 luni ( de exemplu, pentru vopsitori) la 6 luni (pentru tâmplari şi sudori) cu un minim de 320 de ore până la maxim 720 de ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News