În timp ce se făceau cercetări pentru o nouă carte, „The Blue Zones American Kitchen: 100 de rețete pentru a trăi până la 100 de ani”, care descoperă dietele americane de longevitate pierdute, s-au descoperit câteva alimente care nu trebuie să îți lipsească de pe masă de sărbători, dacă vrei să ai noroc și sănătate.
Dennis este bucătar iar misiunea lui este de a readuce bucătăria strămoșilor săi cultivatori de orez. "Am luat sufletul rustic al africanilor și tehnicile nativilor americani și am făcut acest amestec special", care se bazează pe ingrediente care favorizează longevitatea, conform National Geographic.
Salata verde - pentru prosperitate
Salata verde este o altă tradiție de Anul Nou. În cultura Gullah Geechee, frunzele verzi și varza simbolizează banii, iar consumul acestui fel de mâncare îndrăgit în ziua de Anul Nou va aduce prosperitate pentru tine și familia ta în anul care vine.
Mănâncă 12 struguri (nici mai mult, nici mai puțin) la miezul nopții
Această superstiție alimentară care își are originea în Spania este menită să vă aducă noroc pentru anul care urmează. Trebuie doar să mănânci 12 struguri la miezul nopții - unul pentru fiecare lună - sau să îi pui pe o țepușă și să îi servești ca o garnitură amuzantă pentru cocktailurile de Revelion.
Consumă mazăre cu ochi negri
Dacă vreți să păstrați tradiția sudică, consumul de mazăre cu ochi negri și de varză în ziua de Anul Nou se presupune că va aduce noroc și, respectiv, prosperitate, în lunile următoare. Pregătiți salata noastră de verdețuri fierte și mazăre cu ochi negri și vedeți ce se întâmplă!
Mănâncă hering sau pește în general pentru sănătate
Fie că vă place heringul murat sau proaspăt, consumul lui sub o formă sau alta la miezul nopții este considerat norocos în Germania și Suedia.
Carne de porc, o tradiție la Români
Suculentă, bogată și grasă, carnea de porc simbolizează bogăția și prosperitatea. Chiar și ideea de porc de lapte evocă amintiri de festinuri copioase. Porcii se mișcă înainte cu botul, mimând progresul în viață. Culturi din întreaga lume sărbătoresc noile începuturi cu farfurii de carne de porc, de la șuncă la șuncă și până la coaste fragede.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News