Iulian Lorincz: „România are nevoie de un președinte jucător, care să lupte pentru interesele țării”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Iulian Lorincz: „România are nevoie de un președinte jucător, care să lupte pentru interesele țării” (Foto: Ambasada României în Germania)
Iulian Lorincz: „România are nevoie de un președinte jucător, care să lupte pentru interesele țării” (Foto: Ambasada României în Germania)

Deputatul de Diaspora, Iulian Lorincz și-a spus părerea despre cum ar trebui să fie un președinte ideal pentru România, în exclusivitate pentru Știri Diaspora.

În cadrul emisiunii „România are nevoie de tine, implică-te”, deputatul de Diaspora, Iulian Lorincz, a subliniat importanța unui președinte activ și angajat în apărarea intereselor naționale.

Vorbind despre cum trebuie să fie un președinte ideal pentru România, Lorincz a evidențiat influența semnificativă pe care șeful statului o are asupra sistemului de justiție.

„Președintele are o influență mare în sistemul de justiție. Noi am simțit pe pielea noastră când a fost Stelian Ion Ministrul Justiției, are o influență foarte mare și mie mi se pare că o democrație solidă are nevoie de un stat de drept foarte bine armat, foarte independent și care să funcționeze foarte bine” a declarat Lorincz.

În viziunea sa, președintele trebuie să fie un „jucător”, capabil să reacționeze ferm în fața provocărilor internaționale și să nu permită umilințe, cum a fost cazul recent cu Austria, care a refuzat aderarea României la Schengen.

 

Președintele ideal pentru România este un președinte jucător, nu umil

 

Lorincz a criticat actuala conducere, afirmând că în cei zece ani de mandat ai lui Klaus Iohannis, România nu a reușit să se impună în fața partenerilor internaționali.

„Președintele este cel mai înalt reprezentant al politicii externe din România, trebuie să stea la masă cu greii lumii, ceea ce nu s-a întâmplat cu Iohannis în cei 10 ani de mandat. Președintele trebuie să stea la masă cu cei care iau niște decizii importante la nivel european, mondial și așa mai departe.

Cred că avem nevoie de un președinte care să ne reprezinte interesele din punctul acesta de vedere. Dincolo de limitele constituționale pe care le are un președinte, de a numi un premier, are o influență în sistemul de justiție, dar mi se pare că românii au nevoie de un președinte jucător,un președinte care să dea cu pumnul în masă când e vorba de România, să nu mai fim umiliți cum am fost cu intrarea în Schengen de Nehammer în Austria. ” a continuat el.

 

România are nevoie de un lider care să-i apere interesele

 

Un alt aspect discutat de deputat a fost incapacitatea României de a-și apăra interesele pe scena europeană. Lorincz a menționat lipsa de reacție față de deciziile luate de alții în detrimentul țării. El a argumentat că, pentru a avea o imagine serioasă în fața instituțiilor europene, România are nevoie de un lider care să lupte activ pentru interesele naționale.

„Noi am avut niște oameni foarte slabi la nivel european, care ne-au reprezentat interesele și care n-au știut să lupte pentru interesele României. Dacă ai un președinte care se bate pentru România și imaginea noastră în fața instituțiilor europene poate să fie mai serioasă.”, mai spune el. 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel