Jaf spectaculos în Roma: Hoții au plecat cu un seif care conținea 100.000 de euro

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Jaf spectaculos în Roma: Hoții au plecat cu un seif care conținea 100.000 de euro / Sursa foto: freepik.com
Jaf spectaculos în Roma: Hoții au plecat cu un seif care conținea 100.000 de euro / Sursa foto: freepik.com

o bandă de hoți a reușit să dea o lovitură de proporții în cartierul Monteverde Nuovo din Roma, plecând cu un seif ce conținea bunuri în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Incidentul a avut loc în weekendul trecut, în timp ce proprietarul apartamentului era plecat într-o scurtă vacanță. Întâmplarea a scos la iveală vulnerabilitatea locuințelor fără măsuri de securitate, într-o perioadă în care infracțiunile de acest tip au cunoscut o creștere semnificativă, conform Il Messaggero.

 

Operațiunea bine coordonată a bandei

 

Fără a fi observați sau deranjați, hoții au lucrat metodic timp de mai bine de o oră pentru a pătrunde în apartament și a fura seiful. Aceștia au intrat printr-o fereastră franceză de la primul etaj, tăind grilajul metalic cu ajutorul unui dispozitiv specializat. Odată intrați în locuință, au răscolit fiecare colț al apartamentului până au găsit seiful de perete, parțial ascuns în dormitor. Deși era fixat în perete, hoții au reușit să-l dezrădăcineze, lăsând în urmă resturi de beton și alte urme ale spargerii.

Seiful furat, de dimensiuni relativ mici, a fost transportat cu ușurință de bandă. În interiorul acestuia, proprietarul păstra ceasuri de colecție, cronografe de valoare, bijuterii din aur, inclusiv lire sterline, dar și alte obiecte de mare valoare sentimentală și financiară. În schimb, nu se aflau bani lichizi sau documente importante în seif.

 

Lipsa măsurilor de securitate a facilitat jaful

 

Un detaliu care a făcut ca misiunea hoților să fie și mai ușoară a fost absența măsurilor de securitate în locuință. Proprietarul a dezactivat alarma cu luni în urmă, din motive personale, iar apartamentul nu era dotat cu camere de supraveghere interne. Această decizie s-a dovedit a fi una costisitoare, mai ales în contextul unei creșteri a infracționalității în Roma, mai ales în perioada sărbătorilor, când multe locuințe sunt ținte ușoare pentru infractori.

Nici vecinii nu au putut oferi informații relevante anchetatorilor, deoarece nimeni nu a auzit zgomote suspecte, deși operațiunea bandei ar fi trebuit să facă un oarecare zgomot. Apartamentul, situat într-un bloc fără sisteme de supraveghere video, nu a prezentat alte semne evidente de pregătire a jafului, cum ar fi marcaje sau semne lăsate de hoți pentru a indica că locuința este o țintă.

 

Ancheta în plină desfășurare

 

Carabinierii au demarat o anchetă pentru a identifica autorii jafului, concentrându-se pe eventualele urme de pași lăsate în apartament și pe imaginile capturate de camerele de supraveghere din zonă. Proprietarul, un om de afaceri cunoscut în sectorul modei, a declarat că nu are nicio suspiciune referitoare la cine ar fi putut planifica jaful, dar este aproape sigur că locuința sa a fost monitorizată în prealabil de hoți.

În aceeași seară, o altă intervenție a carabinierilor a avut loc în cartierul Balduina, unde doi bărbați au fost surprinși în timpul unei tentative de jaf. Unul dintre suspecți a fost arestat după ce s-a rănit în timpul fugii, în timp ce al doilea a reușit să scape. Cele două cazuri ar putea avea legături între ele, iar anchetatorii nu exclud posibilitatea ca aceeași bandă să fie implicată în ambele incidente.

Situația rămâne sub observația atentă a autorităților, care încearcă să reducă incidența acestor infracțiuni și să asigure siguranța cetățenilor.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel