Jan, liderul unei rețele de români experți în fraude bancare, capturat în Venezuela

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Jean Marin Mihăilă, zis Jan, un român în vârstă de 52 de ani, a fost identificat de  polițiști la Maturin, în regiunea venezueleană Monagas. Pe numele băratului era emis un mandat internațional de arestare de către Interpol, fiind cunoscut drept liderul unei grupări infracționale dedicate furtului de informații și fraude bancare.

Românul de 50 de ani este urmărit penal de Tribunalul Dolj, în România, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice, instigare la deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, respectiv complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice și deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, potrivit el-carabobeno.com. 

În cadrul procedurii de prindere, ofițerii Poliției au reușit să afle că subiectul este indicat ca fiind liderul grupării infracționale și, în plus, a coordonat un alt grup infracțional care a achiziționat dispozitive software și hardware pentru furtul de informații bancare.

Craioveanul Jean Marin Mihăilă a fost condamnat până în prezent în alte două dosare în care a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni informatice. Astfel, în octombrie 2014, Curtea de Apel Craiova a condamnat zece inculpați acuzați de comiterea de infracțiuni cu carduri de credit, unul dintre ei fiind Jean Marin Mihăilă. Acesta din urmă a primit o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare.

Jan, liderul unei rețele de români experți în fraude bancare, capturat în Venezuela

 

În martie 2010, procurorii DIICOT din București dispuneau trimiterea în judecată a 18 inculpaţi, printre care s-au numărat Iustin Covei, Ionel Călin, zis Nixon, Florin Dirivan, poreclit Fulgerică, și Jean Marin Mihăilă.

Anchetatorii au reținut că, „în cursul anului 2009, inculpatul Mihăilă Jean Marin, în calitate de lider, împreună cu inculpaţii Dumitrescu Dragoş, Abagiu Adrian, învinuitul Păuna Nicoliţă şi alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi inculpaţii Rada Tudor și Dancă Francisc, în vederea desfăşurării unor activităţii de skimming pe teritoriul Australiei şi a altor ţări.

Sub coordonarea inculpatului Mihăilă Jean Marin, în perioada februarie 2009 – aprilie 2009, inculpaţii au efectuat activităţi de skimmming pe teritoriul Australiei, instalând la bancomate dispozitive destinate copierii datelor de pe cărţile de credit (guri de bancomat şi camere video miniaturale), au prelucrat datele astfel obţinute cu ajutorul unor programe informatice special create şi le-au transmis liderului grupului, în vederea utilizării lor pentru efectuarea de operaţiuni frauduloase“.

Mihăilă a mai stat după gratii până în octombrie 2016, când Judecătoria Găești a dispus eliberarea condiționată a acestuia din Penitenciarul Pelendava, potrivit Gazeta de Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel