"Situaţia pe teren continuă să fie foarte rea. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru şi noi vom continua să-i acordăm sprijin", a spus Borrell în faţa jurnaliştilor, la sosirea pentru discuţiile ce vor avea loc la Praga.
"Cred că trebuie să ajungem astăzi la un acord politic general, global (asupra misiunii de antrenament)... Cred că vom avea undă verde pentru această misiune", a adăugat Borrell, fără a da detalii despre misiune. "Este momentul să acţionăm, este momentul să luăm decizii", a subliniat şeful diplomaţiei europene.
Borrell a precizat că Uniunea Europeană "desfăşoară misiuni de antrenament militar pe lângă armatele ţărilor cu care cooperează"
''Un război care durează şi care pare că urmează să dureze necesită un efort nu doar în termeni de furnizare de echipament, dar şi de antrenament şi asistenţă pentru organizarea armatei'', a subliniat el.
La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.
Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident."Situaţia pe teren continuă să fie foarte rea. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru şi noi vom continua să-i acordăm sprijin", a spus Borrell în faţa jurnaliştilor, la sosirea pentru discuţiile ce vor avea loc la Praga.
"Cred că trebuie să ajungem astăzi la un acord politic general, global (asupra misiunii de antrenament)... Cred că vom avea undă verde pentru această misiune", a adăugat Borrell, fără a da detalii despre misiune. "Este momentul să acţionăm, este momentul să luăm decizii", a subliniat şeful diplomaţiei europene, conform Agerpres.
Vezi și
„Statele din Europa trebuie să aibă planuri de urgență”. Ce amenințare a lansat Rusia pentru UE
„Uniunea Europeană va înfrunta ierni teribile, dacă nu se oprește creșterea prețului la gaze naturale”. Este avertismentul unui ministru belgian.
În același timp, se înmulțesc apelurile pentru înghețarea prețului gazelor și decuplarea acestuia de prețul energiei electrice, în țările Uniunii Europene. Totodată, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost președinte al țării, Dmitri Medvedev, a estimat că, până la sfârșitul acestui an preţul gazului va ajunge la 5.000 de euro per mia de metri cubi de gaz. El si-a încheiat mesajul trimițând, ironic, „salutări calde” Europei.
Următoarele cinci până la zece ierni vor fi teribile dacă nu facem nimic - a spus Ministrul belgian al Energiei, potrivit Știrile PRO TV. Trebuie să acționăm la sursă, la nivel european și să acționăm pentru înghețarea prețului gazelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News