„Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni" iunie - octombrie 2024
https://dprp.gov.ro/web/
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

EXCLUSIV  Jurnalistul Dragoș Nelersa: „România este o țară foarte iubită de israelieni. Sunt în topul turiștilor care ne vizitează”

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
Jurnalistul Dragoș Nelersa: „România este o țară foarte iubită de israelieni. Sunt în topul turiștilor care ne vizitează” / Foto: Unsplash
Jurnalistul Dragoș Nelersa: „România este o țară foarte iubită de israelieni. Sunt în topul turiștilor care ne vizitează” / Foto: Unsplash

În emisiunea „Tradiții românești în diaspora”, jurnalistul Dragoș Nelersa de la publicația „Gazeta Românească” din Israel, s-a axat pe legătura culturală dintre România și Israel, precum și pe aspectele care ar putea fi îmbunătățite în relația dintre cele două țări.

Vineri, 9 august 2024, jurnalistul Dragoș Nelersa de la publicația „Gazeta Românească” din Israel a fost invitatul special al emisiunii „Tradiții românești în diaspora”, găzduită de scriitorul și moderatorul Flaviu Predescu. Un aspect important discutat în emisiune a fost promovarea României în Israel, subliniind că românii din Israel promovează cu toate puterile lor imaginea României. 

 

Cu ce se remarca românii în Israel?

 

Dragoș Nelersa a evidențiat modul în care România se remarcă în Israel, subliniind rolul semnificativ al culturii culinare românești. 

„Cu ce se remarcă România? Cred că în primul rând cu elementele culinare se remarcă România în Israel. Pentru că mâncarea românească fiind atât de gustoasă e bine cunoscută și iubită de publicul israelian. Există aici câteva restaurante românești care sunt foarte apreciate, iar din câte știu și în România exista restaurante israeliene, deci există acest schimb cultural-culinar.”, spune acesta.

Dragoș Nelersa a subliniat și faptul că România este foarte iubită de israelieni, aceștia fiind printre cei mai numeroși turiști care vizitează țara.

„Pe de altă parte, tind să vă reamintesc că România este o țară foarte iubită de israelieni. Dacă nu mă înșel israelienii sunt în topul turiștilor care vizitează România.

De asemenea, noi avem o serie de proiecte, tocmai am terminat un album de prezentare a orașului Iași în limba engleză și ebraică. Avem o colaborare foarte frumoasă cu niște fotografi din România care ne-au pus la dispoziție imagini din Iași, capitala istorică a României, capitala Moldovei. Iași este un oraș foarte iubit de israelieni, chiar s-au reluat și zborurile Tel Aviv - Iași și ne așteptăm să existe pe ruta asta un flux foarte mare de turiști.

Ne străduim să promovăm România pe orice cale, pentru că avem ce promova, e o țară minunată, este țara noastră de suflet. Noi cei din diaspora mereu vorbim de România doar de bine și foarte bine. Pentru noi România este o țară minunată, desigur ca orice țară are neajunsurile și problemele ei, dar privită din afară și mai ales de noi care suntem plecați este o șară nemaipomenită și este în inima noastră. Noi când vorbim de România o promovăm cu toate puterile noastre.”, mai spune Jurnalistul Dragoș Nelersa în emisiunea „Tradiții românești în diaspora”.

 

Ce ar putea face autoritățile române pentru a îmbunătăți legătura dintre cele două țări 

 

În ceea ce privește posibilitățile de îmbunătățire a legăturii culturale dintre România și Israel, Nelersa a subliniat necesitatea unei prezențe mai frecvente a autorităților române în Israel.

„Autoritățile române ar putea începe prin a ne vizita mai des, pentru că știu că e război, dar parcă ne-au uitat în ultima vreme. Dar până la urmă în partea de centru a țării viața se desfășoară în mod normal și noi avem aceste evenimente și proiecte culturale, așa că putem fi vizitați mai des, fără nicio grijă.”, spune Jurnalistul Dragoș Nelersa în emisiunea „Tradiții românești în diaspora”.

 

Urmărește emisiunea integrală:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel