Felul de mâncare se dovedește a fi fraged, moale, aerisit și seamănă cu o șarlotă. La sfârșitul gătitului, „omleta” se taie bucăți, se stropește cu zahăr pudră, apoi se prăjește cu unt, pentru ca fiecare felie să capete un strat crocant delicios. Vă sugerăm să gătiți kaiserschmarrn cu niște coacăze pentru că se dovedește interesant și gustos! Să gătim această rețetă!
Kaiserschmarrn sau „omletă imperială” - Ingrediente
- ouă - 3 bucăți
- lapte - 250 de mililitri
- făină - 150-180 de grame
- coacăze negre - 80 de grame
- coacăze roșii - 80 de grame
- zahăr - 50 de grame (2 linguri)
- sare - 1 praf
- unt - 60 de grame.
Pentru decor (opțional):
- zahăr pudră - 10-20 de grame
- coacăze negre - 10-15 grame
- coacăze roșii - 10-15 grame.
Chak-chak cu miere. Oaspeții tăi se vor „bate” de la ele. Un super desert!
Kaiserschmarrn sau „omletă imperială” - Mod de preparare
Mai întâi, pregătim produsele necesare. Spălăm imediat coacazele și le separăm de crenguțe.
Spargeți ouăle și separați cu grijă gălbenușurile de albușuri. Puneți gălbenușurile într-un castron mare (veți avea nevoie de albușuri mai târziu).
Adăugați jumătate din zahăr (1 lingură) și sare în gălbenușuri. Treptat, amestecând de fiecare data, adăugăm făina.
Laptele se încălzește ușor până la o stare caldă (aproximativ 30 de grade) și se toarnă în castronul cu făină, zahărul și ouăle.
Se amestecă la mixer cu viteză mică până se omogenizează.
Aluatul trebuie să fie de grosime medie și să aibă o consistență similară cu smântâna grasă.
Turnați albușurile într-un castron curat și uscat. Bateți albușurile la viteze mari ale mixerului într-o spumă persistentă pufoasă.
Adăugați coacăze negre și roșii în bolul cu aluatul. Adăugați și albușurile bătute spumă.
Se amestecă ușor până se omogenizează cu o spatulă sau o lingură de sus în jos.
Într-o tigaie, la foc mic, se topește o parte din unt (1 linguriță). Turnați aluatul în tigaie.
Acoperiți cu un capac și gătiți la foc mic aproximativ 7-12 minute, până când fundul devine auriu. „Omleta” ar trebui să prindă, să devină densă.
Întindem cam 1/2 linguriță de unt deasupra „omletei”.
Întoarceți cu grijă toată „omleta” cu o spatulă și prăjiți fără capac încă 2-4 minute.
Apoi faceți cu grijă tăieturi pe suprafața „omletei” cu un cuțit, fără a tăia până la fund și fără a atinge tigaia cu un cuțit pentru a nu deteriora învelișul.
Și apoi cu o spatulă separați bucățile una de cealaltă.
Se amestecă ușor feliile.
Se presară cu zahărul rămas.
Untul rămas este împărțit în bucăți mici și așezat pe felii de „omletă”.
Se mărește focul la mare și, amestecând, se prăjesc feliile aproximativ 3-5 minute, până se formează o crustă ușor aurie.
Kaiserschmarrn cu coacăze este gata. Îl punem pe o farfurie și îl servim la masă. Dacă se dorește, stropim cu zahăr pudră și decorăm cu boabe de coacăze.
Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News