Karl Nehammer, declarație cinică la Bruxelles: "Trebuie să sprijinim România și Bulgaria să adere la spațiul Schengen"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Karl Nehammer
Karl Nehammer

Karl Nehammer susține că este nevoie de un gard în Bulgaria, de exemplu, care va fi susținut cu fonduri de la Uniunea Europeană, pentru a preveni migrația. Datorită creșterii migrației ilegale, Austria a blocat aderarea Bulgariei și României la Schengen și, astfel, a declanșat o serie de nemulțumiri la nivelul UE.

Cancelarul austriac Karl Nehammer spune că a avut "schimburi strânse" cu șefii de stat din România și Bulgaria. "Însuși președintele bulgar afirmă că este necesar să se întărească gardul împotriva Turciei", a declarat cancelarul, citat de eKrone.at. Potrivit guvernului de la Sofia, pentru aceasta este nevoie de aproximativ două miliarde de euro.

"Gardurile în sine nu sunt nimic nou", a mai explicat Nehammer cu privire la barierele de la granița cu Turcia. "Gardurile în sine nu sunt o noutate. Numai că, în măsura în care statele naționale sunt lăsate în pace, Comisia Europeană nu eliberează fondurile“, a afirmat Nehammer.

În afară de cererile pentru mai multe bariere la frontierele externe ale UE, veto-ul Austriei la Schengen rămâne un subiect foarte dezbătut în cadrul UE. Bulgaria a îndeplinit deja toate criteriile tehnice necesare în 2011, a subliniat președintele bulgar Rumen Radev. Orice obiecție din partea țărilor în cauză ar fi motivată de politica internă.

"Austria crede că trebuie să sprijinim Bulgaria și România. Nu este vorba despre o țară împotriva celeilalte, ci despre o problemă de securitate", a spus joi Nehammer, care a insistat că problema migrației ilegale este una reală. 

Karl Nehammer: Trebuie să sprijinim România și Bulgaria să adere la spațiul Schengen

 

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a criticat din nou blocajul. Acest lucru nu ar face decât să ajute Rusia. Pe de altă parte, Nehammer consideră că este "nepotrivit" să se facă o legătură între conflictul din Ucraina și problema Schengen. El consideră că "trebuie găsite soluții și nu comparații nepotrivite" pentru ca cele două țări să adere la Spațiul Schengen.

UE adoptă parțial propunerile ministrului austriac de Interne Gerhard Karner. Comisia UE a inclus o serie de puncte în planul său de acțiune pentru a reduce migrația pe ruta Balcanilor de Vest. Propunerea de la Bruxelles prevede controale mai puternice la frontieră și utilizarea forței UE Frontex, precum și sprijinul UE pentru returnarea solicitanților de azil respinși. Cu toate acestea, aceasta nu include directiva de respingere cerută de Austria și procedurile de azil în țările terțe sigure.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel