Kartoshka, prăjitura cartof de post. Rețetă simplă și rapidă a gospodinelor din Rusia. Ingrediente
Citește și Cronut (gogoașa croissant), cel mai cunoscut desert hibrid din lume. Rețeta celui mai râvnit dulce
250 grame biscuiți populari
100 grame miez de nucă măcinat
100 grame zahăr tos
1 lingură de zahăr pudră
2 linguri de cafea
3 linguri de cacao
esență de rom
Coaja unei lămâi
1 ceașcă de apă
fulgi de cocos, de migdale, miez de nucă sau alune tocate
Kartoshka, prăjitura cartof de post. Rețetă simplă și rapidă a gospodinelor din Rusia. Mod de preparare
Biscuiții se toacă într-un blender. În ei se adaugă miezul de nucă măcinat și coaja de lămâie. Într-o cratiță se pune apa la fiert, se adaugă zahărul, cafeaua și 1 lingură de cacao. După ce compoziția a atins punctul de fierbere se lasă câteva minute la răcit. După ce compoziția s-a răcit, se toarnă peste amestecul de biscuiți cu miez de nucă.
Amestecă bine până obții o compoziție omogenă, ușor lipicioasă. Din compoziție se modelează bilute și le dăm forma unor cartofi.
Ar putea sa va placă și: Prăjitura Sharlotka cu mere. Rețeta rusească a unui desert pufos și suculent
Cele două linguri de cacao se amestecă cu o lingură de zahăr pudră. Prăjitura cartof se tăvălește prin acest amestec și se ornează cu miez de nucă, alune tocate, fulgi de cocos, fulgi de migdale sau doar cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News