Coreea de Nord a declarat o victorie în lupta cu virusul SARS-CoV-2, dar printre cei care au fost foarte afectați de Covid 19 se număra chiar liderul nord-coreean, conform Știrile PRO TV. Vorbind la o întâlnire cu reprezentanți din domeniul sănătății și cu oameni de știință, sora liderului Coreei de Nord a cerut relaxarea măsurilor de prevenție și a transmis că numărul oficial de morți ar fi 74, ceea ce reprezintă un „miracol fără precedent în istoria comunității mondiale din domeniul sănătății”.
Ea a sugerat că fratele său s-a numărat printre cei care au avut Covid 19 și că s-a simțit rău.
„Chiar dacă era grav bolnav, cu febră mare, nu s-a putut relaxa o clipă gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă până la sfârșit în fața războiului antiepidemic”, a spus ea.
Mai mult, Kim Yo-jong a susținut că virusul ar fi fost transmis în Coreea de Nord prin pliante trimise peste graniță în baloane de către Coreea de Sud.
Coreea de Nord, a cărei infrastructură sanitară precară era prost pregătită pentru a face față unui focar major, a insistat că nu a înregistrat niciun caz de Covid-19 în primii doi ani de pandemie.
Din luna mai 2022, a înregistrat 4,8 milioane de cazuri de persoane cu febră din populația de 26 de milioane de oameni, dar a spus că doar o parte dintre aceste cazuri au fost cauzate de Covid-19.
Vezi și
Coreea de Nord: O boală misterioasă a lovit cel puțin 800 de familii
Cel puțin 800 de familii din Coreea de Nord suferă de o boală misterioasă, iar oficialii sud-coreeni spun că ar putea fi vorba de holeră sau febră tifoidă, potrivit Sky News.
Se crede că cel puțin 800 de familii suferă de ceea ce Coreea de Nord a numit până acum o „epidemie enterică acută" în provincia Hwanghae din sud. Totuși, oficialii sud-coreeni spun că ar putea fi vorba de holeră sau febră tifoidă.
Noua epidemie pune și mai multă presiune asupra țării izolate, care se luptă cu penuria de alimente și cu un val de infectări cu COVID-19.
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ar fi trimis medicamente „pregătite de familia sa" în sud-vestul țării, în regiunea care se luptă cu epidemia.
Agenția media de stat a țării, KCNA, a anunțat că măsurile luate de autorități au inclus carantina, „depistarea intensivă a tuturor rezidenților" și tratamentul special și monitorizarea persoanelor vulnerabile, cum ar fi copiii și persoanele în vârstă.
O „echipă națională de diagnostic și tratament rapid" lucrează cu oficialii locali din domeniul sănătății și se iau măsuri pentru a se asigura că agricultura nu este perturbată în zona agricolă cheie, a mai anunțat agenția. De asemenea, se fac lucrări de dezinfecție, inclusiv a apelor uzate și a altor deșeuri, pentru a asigura siguranța apei potabile și a apei menajere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News