Klaus Iohannis a pierdut două case din Sibiu și trebuie să înapoieze 300 000 euro. Decizie definitivă a instanței

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto: Captura Youtube
Foto: Captura Youtube

Klaus Iohannis a pierdut două dintre casele de la Sibiu, ca urmare a unei decizii a ICCJ. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a tranșat miercuri un proces început în 2016, ce viza moștenirea unui imobil deținut de Carmen Iohannis, soția președintelui României, relatează Digi24. Procesul a fost inițiat de Rodica Baștea, o prietenă de familie stabilită în Miami, care a contestat în instanță faptul că statul român a fost desemnat moștenitorul legal al unui imobil din Sibiu. După mai multe runde de procese pierdute, Înalta Curte i-a respins definitiv recursul. Decizia este definitivă. 

Potrivit ANAF, din cauza acestui litigiu, statul nu a putut recupera până acum nici un alt imobil deținut de președinte – un spațiu comercial din Sibiu – și nici suma de 260.000 de euro încasată de familia Iohannis din chirii. Odată cu decizia de azi, ANAF poate înregistra imobilele și poate începe recuperarea sumelor, informează Antena 3.

Klaus Iohannis și casele din Sibiu

 

Președintele Klaus Iohannis a fost subiectul mai multor controverse legate de proprietățile sale imobiliare. De-a lungul timpului, acesta și soția sa, Carmen Iohannis, au deținut mai multe imobile în Sibiu, orașul lor natal, iar subiectul caselor lor a fost intens mediatizat.

Una dintre cele mai controversate proprietăți ale familiei Iohannis este un spațiu comercial situat în centrul istoric al Sibiului, pe strada Nicolae Bălcescu. Această casă a fost obținută inițial printr-o moștenire, dar un proces deschis de statul român a dus la anularea dreptului de proprietate asupra imobilului. Statul român a devenit moștenitorul legal în urma unui litigiu care a durat ani de zile.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel