Klaus Iohannis: "Atacurile în apropierea României sunt inacceptabile. Sunt crime de război!"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Iohannis, mesaj de ultimă oră: România este un important furnizor de securitate în Europa de Sud-Est
Iohannis, mesaj de ultimă oră: România este un important furnizor de securitate în Europa de Sud-Est

Klaus Iohannis a transmis un mesaj după ce Rusia a atacat orașul port Izmail din apropierea României. 

Klaus Iohannis spune că atacul Rusiei reprezintă o crimă de război. 

"Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-și trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume," a scris Iohannis pe Twitter. 

Atacul de la Izmail

 

În cursul nopții de marți spre miercuri, un atac extins cu drone de tip Shahed-136 a avut loc asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa. Potrivit oficialilor din cadrul Comandamentului Operațional "Sud" al Forțelor Armate ale Ucrainei, dronele au fost lansate din Marea Azov, traversând Marea Neagră, și au avut drept obiective infrastructura portuară și industrială din zonă. Eforturile susținute ale forțelor de apărare antiaeriană s-au desfășurat neîncetat timp de aproape trei ore. Incendiile au izbucnit la facilitățile industriale și portuare ca urmare a atacului, cu rapoarte despre deteriorarea instalațiilor de transport vertical. În prezent, echipele de salvare sunt mobilizate pentru a interveni în situație.

Potrivit reprezentanților militari ucraineni, până în acest moment nu există informații privind eventuale victime umane. Informații neoficiale obținute de AGERPRES indică faptul că atacurile cu drone au avut ca ținte principale sediul Administrației Portuare din Izmail, precum și Gara fluvială din aceeași localitate, în plus față de un depozit de combustibil.

O sursă citată a furnizat informații că mai multe rachete lansate din drone au avut succes, lovind cu precizie patru ținte importante.

În contextul acestor evenimente, în aceeași noapte de marți spre miercuri, au fost raportate și atacuri cu drone de proveniență rusă în zona Kievului. Aceste atacuri au provocat daune materiale semnificative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel