Președintele Klaus Iohannis a scris pe Twitter că tocmai a avut o conversație telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
"L-am asigurat de sprijinul deplin al României pentru Ucraina atât bilateral, cât și în UE. Hubul umanitar de la Suceava a început deja să livreze un prim ajutor. Vom avea grijă de toți cetățenii ucraineni care sosesc în România”, se arată în mesajul lui Iohannis.
Poliția de Frontieră: în ultimele 24 de ore au intrat în România 16.676 cetățeni ucraineni
În data de 12.03.2022, în 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 75.902 de persoane, dintre care 16.676 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 2 % faţă de ziua precedentă), anunță Poliția de Frontieră.
Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 7.203 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 8,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 7.789 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6 %).
De la declanşarea acestei crize, până la data de 12.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 397.542 cetăţeni ucraineni.
În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă, precizează instituția.
Germania va prelua 2.500 de refugiați ucraineni din Republica Moldova
Germania va prelua 2.500 de refugiați ucraineni din Republica Moldova, a declarat sâmbătă ministrul de externe Annalena Baerbock, în contextul în care eforturile Europei de Est de a ajuta refugiații sunt puse la încercare, scrie Reuters.
Numărul refugiaților care au fugit din Ucraina de când Rusia a lansat invazia, pe 24 februarie, se ridică acum la peste 2,5 milioane, iar unele orașe din Europa de Est nu mai au locuri de cazare.
Baerbock, vorbind după ce s-a întâlnit cu omologul său moldovean la Chișinău, a declarat că Germania s-a angajat să ajute vecinii Ucrainei să se ocupe de refugiați și că va fi creat un coridor prin România pentru a aduce oamenii în Germania, în principal cu autobuzul.
"Europa și țara noastră este solidară cu voi", a spus ea.
Peste 270.300 de persoane au trecut în Moldova din Ucraina și aproximativ 105.000 dintre ele au rămas în țară.
În Germania, aproximativ 109.183 de refugiați au fost înregistrați până în prezent, a anunțat vineri Ministerul de Interne, iar germanii au oferit până la 300.000 de locuințe private pentru a-i găzdui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News