Iohannis, mesaj pentru pompierii răniți în exploziile de la Crevedia: O încercare teribilă pentru pompierii noștri!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Iohannis, mesaj pentru pompierii răniți în exploziile de la Crevedia - O încercare teribilă pentru pompierii noștri!
Iohannis, mesaj pentru pompierii răniți în exploziile de la Crevedia - O încercare teribilă pentru pompierii noștri!

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Pompierilor.

„Fie că se confruntă cu flăcările unui incendiu devastator, fie că acţionează în mijlocul unei furtuni dezlănţuite sau intervin în cazul unui accident grav, aceşti salvatori curajoşi acţionează fără ezitare, punând pe primul loc siguranţa noastră. Demonstrează un curaj autentic, alimentat de dorinţa sinceră de a ajuta şi de a proteja. Tragedia de la Crevedia a reprezentat o încercare teribilă pentru pompierii noştri, iar gândurile noastre se îndreaptă astăzi şi către cei răniţi în acele explozii devastatoare. Asemenea evenimente dramatice ne reamintesc cât de importantă este pregătirea noastră, a comunităţilor şi a societăţii în general pentru a preveni şi a gestiona eficient situaţiile de criză”, afirmă Iohannis.

 

Toleranţă zero faţă de cei care încalcă legile

 

Preşedintele cere autorităţilor statului să nu aibă niciun fel de toleranţă faţă de cei care încalcă legile.

„Colaborarea eficientă dintre instituţii guvernamentale, societate civilă şi cetăţeni în ceea ce priveşte pregătirea pentru situaţiile de urgenţă trebuie să devină regula, şi nu excepţia. De aceea, susţin cu fermitate continuarea proiectelor şi a campaniilor publice care informează şi pregătesc populaţia pentru a face faţă unor astfel de situaţii”, arată șeful statului.

În exploziile de la Crevedia au fost răniți 9 pompieri. Până în acest moment bilanțul exploziilor este de 5 morți. 3 răniți în exploziile produse pe 26 august la Crevedia sunt în continuare intubați și ventilați mecanic, unul dintre ei fiind în stare critică – este vorba despre un pacient transferat în Italia, la Milano, cu arsuri pe mai mult de 90% din suprafața corporală.

Alți 10 pacienți sunt internați în stare medie sau ușoară în spitale din țară, în timp ce 11 răniți sunt tratați în spitale din străinătate – un al 12-lea pacient transferat a fost externat săptămâna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel