„Adversarul nostru în toate campaniile a fost PSD. Un PSD care a încasat-o de trei ori anul acesta. Dar, PSD nu a fost înlăturat de la putere decât parțial. Mă aștept la o implicare totală în așa fel încât la sfârșitul anului 2020 să oferim românilor ceea ce își doresc: O Românie fără PSD. Ca să fiu bine înțeles, O Românie fără PSD în conducerea statului, în conducerile entităților politice. Nu vrem să trimitem pe nimeni altundeva decât unde îi este locul, dar în conducerea statului nu mai este locul PSD-ului și această chestiune vreau să fie foarte bine înțeleasă. Am spus-o de multe ori în campanie și o repet, ca să reținem împreună: PSD-ul a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani și românii dovedit pe parcursul acestui an, începând cu europarlamentare, referendum și alegerile prezidențiale, că își doresc conducerea României fără PSD. Acesta este un obiectiv care trebuie să fie urmărit în continuare", a afirmat Klaus Iohannis, luni dimineață, la începutul ședinței Biroului Executiv al PNL.
Președintele Iohannis a adăugat că după ce a discutat cu mulți români în campania electorală, concluzia acestora a fost că PSD nu mai trebuie să conducă statul.
„În această campanie, în care am beneficiat de întreg sprijinul PNL, am fost în aproximativ 30 de județe. M-am întâlnit cu foarte, foarte mulți români. La întâlnirile electorale pe care le-am avut au participat însumat peste 100.000 de oameni, care au dorit să cunoască punctul meu de vedere, punctul de vedere al PNL. Pe lângă asta m-am întâlnit direct cu zeci de mii de români cu care am schimbat impresii, cu care am discutat despre implicarea politică. Concluzia finală a fost: domnule președinte, vă rugăm să ne scăpați de PSD. Poate sună puțin dur, dar asta a fost concluzia și cu această concluzie am câștigat alegerile prezidențiale", a explicat Iohannis.
Prin urmare, președintele României a spus că nu își va schimbat atitudinea în privința PSD.
„În consecință, să nu așteptați de la mine o schimbare de atitudine în această privință. Însă sigur președintele României trebuie să fie deasupra politicilor partidelor, dar asta nu înseamnă în niciun caz că președintele este în afara vieții politice românești. Este o interpretare pe care nu aș accepta-o și această prezență a mea aici arată că lucrurile se pot trata într-un fel foarte potrivit constituțional, fără a ignora evident solicitările românilor", a conchis șeful statului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News